Kirjastopuukotus: "rotupetturit" listanneelle syyte

Yli kolmensadan henkilön valokuvia ja arkaluonteiseksi arvioituja tietoja muistitikulle koonnut mies saa syytteen henkilörekisteririkoksesta. Epäilty ei ollut tyytynyt kuvien ja tietojen keräämiseen ja tallentamiseen, vaan hän oli myös luokitellut ihmiset eri ryhmiin heidän yhteiskunnallisen, poliittisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella. Listalla olivat omat ryhmänsä muun muassa ”vasemmistolle, oikeistolle, juutalaisille, rotupettureille, eliittiseuroille ja väkivaltakoneistolle”.

Juttu tulee aikanaan käsiteltäväksi Keski-Suomen käräjäoikeudessa, jossa syyttäjä kertoo tulevansa vaatimaan miehelle rikoksesta ankaraa sakkorangaistusta.

Tapaus tuli ilmi poliisin tutkiessa viime vuoden tammikuussa tapahtunutta Jyväskylän kirjastopuukotusta. Puukotuksen tutkinta on edelleen kesken, sillä väkivallanteon pääepäilty pakoilee poliisia.

Puukotus tapahtui kolmen miehen pyrkiessä väkivaltaisesti kirjaston luentosalissa pidettyyn Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen. Yhtä miestä iskettiin teräaseella ylävartaloon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Marjut Rautiainen ottaa tekstiilitöillään kantaa ympäristöasioihin – näyttely avautuu Säynätsalon kunnantalolla

Lääkäri kysyi aseksuaalilta Henriltä: "Onko sinulla vaimoa?" – Tahaton syrjintä voi saada sateenkaarivähemmistöihin kuuluvan pelkäämään vastaanotolla käyntiä

Kommentti: Pori olisi ollut helpompi vastus Kirittärille

Kirittäret lähtee tällä kertaa välieriin altavastaajana – Toistaako Emma Sallinen vuoden takaisen hurjan tempun?

Tuhopoltettu Asmalammen elintarvikekioski ehti seisoa Olgantiellä yli 30 vuotta – tarina alkoi ja päättyi samalla tavalla: paloauto pihassa

Vessaan auttajaa ei kuulunut Tourulan Validia-talossa – vammainen joutuu odottamaan apua yli tunninkin

Rasmus Tuominen vaihtoi reilu vuosi sitten rata-autoilun rallicrossiin ja on nyt lähellä tärkeää mestaruutta – lukiota käyvä jämsäläinen tähtää tosissaan MM-sarjaan

Miesten sarjapelejä pelannut naismaalivahti JYPiin ensi kaudeksi

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Keuruun museon uudet vetäjät Soile Ollikainen ja Helena Kukkamo aloittivat työnsä elokuun alussa: "Haluamme tehdä yhteisöllistä museotyötä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.