Kirjastopuukotus: "rotupetturit" listanneelle syyte

Yli kolmensadan henkilön valokuvia ja arkaluonteiseksi arvioituja tietoja muistitikulle koonnut mies saa syytteen henkilörekisteririkoksesta. Epäilty ei ollut tyytynyt kuvien ja tietojen keräämiseen ja tallentamiseen, vaan hän oli myös luokitellut ihmiset eri ryhmiin heidän yhteiskunnallisen, poliittisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella. Listalla olivat omat ryhmänsä muun muassa ”vasemmistolle, oikeistolle, juutalaisille, rotupettureille, eliittiseuroille ja väkivaltakoneistolle”.

Juttu tulee aikanaan käsiteltäväksi Keski-Suomen käräjäoikeudessa, jossa syyttäjä kertoo tulevansa vaatimaan miehelle rikoksesta ankaraa sakkorangaistusta.

Tapaus tuli ilmi poliisin tutkiessa viime vuoden tammikuussa tapahtunutta Jyväskylän kirjastopuukotusta. Puukotuksen tutkinta on edelleen kesken, sillä väkivallanteon pääepäilty pakoilee poliisia.

Puukotus tapahtui kolmen miehen pyrkiessä väkivaltaisesti kirjaston luentosalissa pidettyyn Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen. Yhtä miestä iskettiin teräaseella ylävartaloon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.