Kirjastopuukotus: "rotupetturit" listanneelle syyte

Yli kolmensadan henkilön valokuvia ja arkaluonteiseksi arvioituja tietoja muistitikulle koonnut mies saa syytteen henkilörekisteririkoksesta. Epäilty ei ollut tyytynyt kuvien ja tietojen keräämiseen ja tallentamiseen, vaan hän oli myös luokitellut ihmiset eri ryhmiin heidän yhteiskunnallisen, poliittisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella. Listalla olivat omat ryhmänsä muun muassa ”vasemmistolle, oikeistolle, juutalaisille, rotupettureille, eliittiseuroille ja väkivaltakoneistolle”.

Juttu tulee aikanaan käsiteltäväksi Keski-Suomen käräjäoikeudessa, jossa syyttäjä kertoo tulevansa vaatimaan miehelle rikoksesta ankaraa sakkorangaistusta.

Tapaus tuli ilmi poliisin tutkiessa viime vuoden tammikuussa tapahtunutta Jyväskylän kirjastopuukotusta. Puukotuksen tutkinta on edelleen kesken, sillä väkivallanteon pääepäilty pakoilee poliisia.

Puukotus tapahtui kolmen miehen pyrkiessä väkivaltaisesti kirjaston luentosalissa pidettyyn Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuuteen. Yhtä miestä iskettiin teräaseella ylävartaloon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

JR-Tools kasvaa lujaa Tikkakoskella – työkaluvalmistajan asiakkaina on Suomen suurimpia vientiyrityksiä

Jämsän keskustassa aamuyöllä ajanutta kuskia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Juha Kankkunen esittelee Ilta-Sanomissa salatun kokoelmansa superautot

Lähihoitaja Katri, 42, lähtee työpäivän päätteeksi ampumaan sorsia paistitarpeiksi

JyPK haluaa vielä parannella sijoitustaan yläloppusarjassa – KSML.fi näyttää suorana lähetyksenä ottelun JyPK – FC Honka klo 15 alkaen

Jyväskyläläiset kahvilat kertovat nyt tarralla, kuinka suhtautuvat imettäjiin – "Tissin vilahdus kahvilassa on muka hirveää, mutta rannalla ok"

Kapuloita hakkereiden rattaisiin – Jyväskylän kaupunki otti käyttöön tekstiviestivahvistuksen

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Jyväskyläläisen reissu ruokakauppaan saastuttaa hieman keskimääräistä enemmän – S-ryhmän uusi laskuri kertoo kuluttajan ruokakorin hiilijalanjäljen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.