Kisa on ohi: Tässä esitys uuden jättilukion nimeksi

Nimiehdotuksia tuli yhteensä 78. Esitetty nimi yhdistäisi Cygnaeus-lukion ja Voionmaan lukion painopistealueita, mutta nimi olisi uusi.

Viitaniemen kampukselle sijoittuvan lukion nimeksi esitetään nimeä Schildtin lukio. Määräaikaan, 12. marraskuuta mennessä, nimiehdotuksia tuli yhteensä 78.

Jyväskylän lukiokoulutusliikelaitoksen johtokunta päätti aiemmin lokakuun kokouksessaan julistaa neuvoa-antavan nimikilpailun, johon tulleiden ehdotusten joukosta nimi löytyi. Samalla johtokunta asetti nimityöryhmän.

Esitetty nimi yhdistäisi yhdistyvien Cygnaeus-lukion ja Voionmaan lukion painopistealueita, mutta nimi olisi uusi.

Nimi piirilääkärin ja sijainnin mukaan

Perusteluina Schildtin lukio -nimelle on sekä lukion sijainti Schildtin pellolla että kulttuurivaikuttaja piirilääkäri Wolmar Schildt, joka vaikutti merkittävästi ensimmäisen suomenkielisen tyttökoulun perustamiseen Jyväskylään. Tuo tyttökoulu tunnetaan tällä hetkellä Voionmaan lukiona.

Toinen koulutuskuntayhtymän lukio sijoittuu Harjun kampukselle Sepänkadulle, ja sen nimeksi tulee Jyväskylän Lyseon lukio. Siihen sulautuvat nykyinen Sepän lukio ja Jyväskylän Lyseo. Sepän lukiolla on myös Tikkakosken toimipiste.

Ja rehtoreiksi esitetään..

Muodostettavien kahden lukion vastuurehtoreiden virkoihin esitetään Ari Pokkaa ja Osmo Polasta. Pokkaa esitetään Viitaniemen kampukselle muodostettavan lukion ja Polasta uuden Jyväskylän Lyseon  lukion rehtoriksi. Ari Pokka toimii tällä hetkellä Cygnaeus-lukion rehtorina ja Osmo Polas puolestaan Petäjäveden sivistystoimen johtajana ja Petäjäveden lukion rehtorina.

Sekä Viitaniemen kampuksen lukion nimi että rehtorivalinnat päätetään Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukiokoulutusliikelaitoksen johtokunnan kokouksessa ensi tiistaina.

Kuka on tämä mies? – jo toinen koulu saa häneltä nimensä