Kuka heistä ansaitsisi tittelin? Äänestä suosikkiasi!

Nyt on taas aika valita Vuoden keskisuomalainen! Tunnustuksen saajaksi etsitään henkilöä, joka on tehnyt jotain merkittävää maakunnan hyväksi – tai joka muuten on osoittautunut esimerkilliseksi keskisuomalaiseksi.

Nyt on taas aika valita Vuoden keskisuomalainen!

Tunnustuksen saajaksi etsitään henkilöä, joka on tehnyt jotain merkittävää maakunnan hyväksi – tai joka muuten on osoittautunut esimerkilliseksi keskisuomalaiseksi.

Vuoden keskisuomalainen 2013 -finaalissa on mukana 20 ehdokasta. Heistä kymmenen on valittu lukijoiden lähettämien ehdotusten ja toiset kymmenen toimituksessa järjestetyn äänestyksen pohjalta.

Keskisuomalainen myöntää tunnustuksen tänä vuonna kolmatta kertaa. Viime vuonna palkittiin kotiseutuneuvos ja kulttuurimesenaatti Kauko Sorjonen. Ensimmäiseksi Vuoden keskisuomalaiseksi lukijat äänestivät vuonna 2011 kirjailija-toimittaja Aino Suholan.

Voittaja julkistetaan perjantaina 20. joulukuuta.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja kilpailun päätyttyä.

Lue jokaisesta ehdokkaasta tarkempi henkilökuvaus alla olevista linkeistä.

Lukijoilta puolet, toimitukselta puolet

Pyysimme marraskuussa lukijoita ehdottamaan suosikkihenkilöään mukaan kilpailuun. Tässä ovat lukijoiden ehdottamina äänestykseen päätyneet.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, kiuastehtaan toimitusjohtaja Risto Harvia, maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, Pelastetaan reittivedet -yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Koppinen, suunnistaja Merja Rantanen, Jyväskylän Kesä -festivaalin toiminnanjohtaja Tanja Rasi, Toivolan Vanhan Pihan isäntä Margo Saxberg, Jyväskylän Pyöräilyseuran puheenjohtaja Teemu Tenhunen, maastopyöräilijä Toni Tähti ja muusikko Jani Wickholm.

Seuraavat 10 ehdokasta valitsi toimitus: Kuvanveistäjä Timo Hannunen, lasten- ja nuortenkirjailija Hannele Huovi, peruspalveluministeri Susanna Huovinen, työministeri Lauri Ihalainen, laulaja ja näyttelijä Maria Lund, vuoden vapaaehtoinen -finalisti ja sankarikoira Kepun omistaja Maarit Rokkamäki, Valkaman taideviikoista tunnettu jämsäläinen kulttuuripersoona Liisa Valkama, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ja kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo.

Näin äänestät

Kuka finalisteista on mielestäsi ansainnut Vuoden keskisuomalainen 2013 -tunnustuksen?

Näin äänestät tekstiviestillä: Kirjoita viestiin sana TUNNUSTUS, välilyönti ja ehdokkaasi numero (esimerkiksi TUNNUSTUS 1). Lähetä viesti numeroon 13520. Viestin hinta 0,70 euroa. Palvelu toimii kaikilla kotimaisilla operaattoreilla.

Näin äänestät sähköpostilla: Kirjoita viestiin ehdokkaasi numero ja nimi. Liitä mukaan yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero) arvontoja varten. Lähetä viesti osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi.

Äänestysaika on 22.11.–16.12. Voittaja julkistetaan perjantaina 20.12.2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

1. Teuvo Hakkarainen

2. Timo Hannunen

3. Risto Harvia

4. Hannele Huovi

5. Susanna Huovinen

6. Lauri Ihalainen

7. Tapani Kiminkinen

8. Jaakko Koppinen

9. Maria Lund

10. Merja Rantanen