Kyyjärven vanha saharakennus tuhoutui

Kyyjärven Sahan vanha saharakennus tuhoutui tulipalossa tiistai-iltana. Pelastuslaitos sai tiedon palosta Tuliharjuntiellä puoli kymmenen jälkeen illalla.

Palo syttyi vanhassa saharakennuksessa, jossa on ollut toimintaa yrityksen verkkosivujen mukaan vuodesta 1907. Rakennus oli kooltaan tuhat neliömetriä.

Palokunnan saapuessa paikalle vanha saha oli ilmiliekeissä eikä sitä maakunnan päällikköpäivystäjän Juha Saarion mukaan voitu enää pelastaa. Palokunta keskittyi palon hallintaan ja rajaamiseen. Vieressä ollut uudempi saharakennus säästyi.

Sahan omistaja on Tapio Mäntynen. Keskisuomalainen tavoitti hänen puolisonsa Maija-Liisa Mäntysen, joka oli illalla paikan päällä. Mäntysen mukaan saha tuhoutui palossa käytännössä täysin.

- Saha on maan tasalla, Mäntynen kuvaili illalla puoli yhdentoista jälkeen.

Saha oli Mäntysen mukaan ollut ennen paloa normaalisti käytössä. Illalla hieman ennen yhtätoista tilanne oli Mäntysen mukaan se, että lieskat löivät yhä rakennuksesta.

Seitsemän yksikköä sammutti

Maakunnan päällikköpäivystäjä Juha Saario kertoi illalla Keskisuomalaiselle, että mitään viitteitä siitä, että rakennuksessa olisi ollut sen syttyessä ihmisiä, ei ole. Päällikköpäivystäjän käsityksen mukaan sahalla ei ollut toimintaa sen syttyessä.

Sammutustöihin osallistui illan aikana seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Paikalla oli illan mittaan yksiköitä Karstulasta, Kyyjärveltä, Perhosta sekä lisäksi Alajärveltä nostolava-auto.

Palomestari Kari Oinonen kertoi illalla vähän ennen puolta yötä, että vanha saha on palanut täysin. Meneillään oli jälkisammutus, jossa varmistettiin, ettei lähistöllä ollut omakotitalo ollut vaarassa. Samoin tyhjennettiin sahan purusiiloa.

Kyyjärven saha on perheyritys jonka toiminta on alkanut vuonna 1907. Päätuotteita ovat PonttiSet-lattialaudat ja lankut.

Paikan päällä oli illalla tilannetta seuraamassa lähellä asunut pariskunta. Kirsi Hannuksela ja Taisto Pääkkönen kertoivat Keskisuomalaisen toimittajalle, että he olivat haistaneet paikalta muovin hajua jo illalla seitsemän aikaan ja uudelleen illalla yhdeksän maissa.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

10 vuotta sitten Kyyjärven Sahan puinen höyläämö tuhoutui tulipalossa. Tuolloin paloa epäiltiin tuhopoltoksi.