Leivonmäki ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Luontoraadissa Mikko "Peltsi" Peltonen

Nyt etsitään Vuoden luontovapaaehtoista, joka omalla panoksellaan on edistänyt suomalaisen luonnon suojelua tai virkistyskäyttöä.

Voitto voi tulla Keski-Suomeen, sillä Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry on ehdolla. Ehdotuksia Metsähallituksen luontopalvelut sai määräaikaan mennessä 26.

Leivonmäen toiminta on nähnyt ansiokkaana. Perusteluissa sanotaan muun muassa, että yhdistyksen toiminta on "upeaa, Leivonmäen kansallispuiston sydän". Yhdistyksestä todetaan lisäksi, että "se edistää kansalaisten luontoharrastusta ja kannustaa kaikkia liikkumaan luonnossa, erityisesti Leivonmäen kansallispuistossa”.

Voittajan valitsee raati kyseisistä 26 ehdokkaasta. Raadissa toimivat televisiosta tuttu kansallispuistokummi Mikko ”Peltsi” Peltonen, vuonna 2014 tunnustuksella palkittu suurpetomies Marko Kettunen sekä luontopalvelujohtaja Rauno Väisänen.

Tunnustuksen saaja julkistetaan torstaina 3.12. Silloin juhlitaan Vapaaehtoisten päivää ja kiitetään vapaaehtoisia tärkeästä työstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Avoimessa suhteessa elävän Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Keskustelussa on kaksinaismoralismia"

Jyväskylän Rantaraitti uudistuu yöaikaan – osa reitistä muuttuu väliaikaisesti murskeelle

Mikko Heikkilän treenivauhti riitti voittoon Jämsässä

Jyväskyläläisellä perheellä on 130-vuotiaassa teräslaivassa Suomen kolmanneksi kaunein mökki – vierailimme Vaajakoskella kelluvassa upeassa kesäasunnossa

Jyväskylässäkin nähty tissiflashmob käynnisti keskustelun nänneistä – sukupuolentutkimuksen lehtorin mukaan naisvartalo on edelleen seksualisoidumpi kuin miehen

Jyväskylässä pitkään asunut Heini Luotola, 28, on lähellä historiallista olympiapaikkaa, mutta uran jatkuminen on vaakalaudalla loukkaantumisen vuoksi – "Siinä on 50–50-tsäänssi onnistua"

Hevonen jumittui sitkeästi ojaan Jämsässä – neljän tunnin yöllisessä urakassa eivät auttaneet miesvoimat eikä mönkijä, joten palokunta turvautui vielä järeämpään keinoon

Tutkijat ihmettelevät vanhaa ilmoitusta: Miksi ihmeessä höyrylaiva Saimaa II:n kapteeni halusi ostaa eläviä oravia?

Kenkäkaupan konkari Jarmo Toivonen halusi tuoda iloa koronavuoden keskelle – kaupungin vanhin yhdistys Jyväskylän Kauppalaisseura on ehtinyt jo 145-vuotiaaksi

Kuvanveistäjä Juhani Saksa harmittelee satojatuhansia maksaneen Vaajakoski-monumentin kohtaloa: "Teos on ala-arvoisessa tilassa, syrjään heitettynä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.