Lievestuoreen juna-aseman toiminta loppumassa

Lievestuoreen juna-aseman toiminta on loppumassa. Syynä tähän on pysäkin vähäinen käyttö. VR kertoo, että asiasta on tänään keskusteltu Laukaan kunnanjohdon kanssa.

Näillä näkymin aseman toiminta loppuu 11. elokuuta alkaen. Keskusteluväylät haluttiin avata jo nyt, jotta ely-keskuksella olisi aikaa mahdollisiin linja-autoyhteyksien muutoksiin.

Lievestuoreen aseman käyttö on viime vuosina vähentynyt entisestään, ja junaa käyttävien määrä on ollut noin kolme matkustajaa junaa kohti. 10 vuoden aikana matkustajamäärät ovat pudonneet 25 prosenttia. Asemalla on pysähtynyt arkisin 9 junaa, viikonloppuisin 8.

– Ymmärrämme junaa käyttävien harmin palvelun lakatessa. Olisimme toivoneet, että Lievestuoreella junan käyttö olisi lisääntynyt ja olisimme voineet jatkaa palvelua, VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen kertoo.

Elokuusta lähtien lähimmät junamatkustajia palvelevat asemat ovat Hankasalmi 16 kilometrin päässä ja Jyväskylä 25 kilometrin päässä. Lievestuoreen poisjäännin myötä InterCity-junien matka-aika Tampereen ja Kuopion välillä lyhenee noin 10 minuuttia.