Liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen: "Toivoa on, kun työn tekeminen kannattaa"

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Viirkkusen vappupuhe käsitteli toivon ja toivottomuuden yhteiskuntaa.

– Meidän on kysyttävä itseltämme: Luommeko toivon vai toivottomuuden yhteiskuntaa? Kun teemme päätöksiä, jotka mahdollistavat sen, että ihmiset saavat ja heidän kannattaa tehdä valintoja oman tulevaisuutensa suunnasta, luomme toivon yhteiskuntaa. Kun työn tekeminen ja yrittäminen kannattavat, toivoa on.

Viimeisen viikon aikana julkistetut teollisuuden suuret investointipäätökset Äänekoskelle, Varkauteen ja Porvooseen osoittavat hänen mukaansa, että Suomeen uskotaan. Muun muassa yritysveron alentamisella hallitus on halunnut rohkaista yrityksiä investoimaan ja työllistämään Suomessa.

Virkkunen muistutti, että julkisen talouden vahvistaminen vaatii myös rakenteellisia uudistuksia. Julkista taloutta vahvistetaan vain suomalaisen työn kautta. On pidennettävä työuria, järjestettävä tehokkaammin julkiset palvelut ja karsittava haitallista sääntelyä, joka hankaloittaa yrittämistä. Rakenteelliset uudistukset ovat välttämättömiä, jotta hyvinvointi voidaan turvata suomalaisille.

– Me suomalaiset olemme kyenneet uudistumaan ja sopeutumaan silloin, kun se on ollut kaikkein kriittisintä. Uskon meidän pystyvän siihen myös nyt, ministeri Virkkunen sanoi vappupuheessaan.

Eurovaaliehdokas Henna Virkkunen nosti esille myös lähestyvät eurovaalit.

– Kokoomuksella on Suomen kovin ehdokaslista. Meille Euroopan unioni ei ole jäähdyttelypaikka tai tilaisuus väsyneiden poliitikkojen downshiftaamiseen. Meille Euroopan unioni on todellinen vaikuttamisen paikka, jossa vaikuttamisella on suuri merkitys sille, miten Suomi ja suomalaiset tulevaisuudessa pärjäävät. En ole pyrkimässä parlamenttiin valittamaan ja vastustamaan, vaan vaikuttamaan.

Virkkunen puhui Tampereella ja Nokialla.

Uusimmat

Keski-Suomi

Haukkumista, kivillä heittelyä, pyörän rikkomista – 28-vuotiasta Konstaa on kiusattu vuosia, nyt läheisten mitta tuli täyteen

Riita kärjistyi ampumiseen ja laajoihin etsintöihin Joutsassa – Ampuja käveli myöhemmin itse poliisiasemalle

Huima säilytti sarjapaikkansa – "Taistelutahto oli tallella"

Keski-Suomeen poikkeuslupa 20 000 euron edestä mehiläisvahinkoja aiheuttaneen karhun pyyntiin

Konserttiarvio: Supertähti Francis Goya viihdytti monituntisessa kitarakonsertissa Kangasniemellä – kirkontäysi yleisöä kuuli sähköisesti vahvistettuja hittejä ja elokuvasävelmiä

Kankaan piippuun asennettu antennirypäs herättää harmitusta Jyväskylässä – Keski-Suomen museon amanuenssi: "Eihän se mikään kaunis lisä ole"

Teatteriarvio: Anneli Karppinen häikäisee pienen näyttämön monologissa omaishoitajana

Nelostien uudet kameratolpat tulevat harkiten paikoille, joissa onnettomuusriski on suuri

Myrskytuuli katkaissut sähköt sadoilta ihmisiltä Keski-Suomessa, korjaustyöt jatkuvat iltaan – "Odotettua parempi tilanne"

Urheilukentän remontista jäi paljon korjattavaa – "Kentällä ei voi järjestää aikuisten yleisurheilukisoja ennen kuin korjaukset on tehty"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.