Lisää sähköautojen latauspisteitä Jyväskylään

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Virtapiste-verkosto leviää Jyväskylään viikon kuluessa. Alkuvaiheessa Jyväskylään tulee kaksi asiointilatauspistettä: Sokoksen ja Paviljongin P1-pysäköintitaloihin. Asiointilatauspisteellä sähköauton akku latautuu 3–4 tunnissa.

– Tavoitteena on saada pikalatauspiste myös Jyväskylän keskustaan, kertoi Jyväskylän Energian (JE) kehityspäällikkö Risto Ryymin.

JE on yksi noin kahdestakymmenestä suomalaisesta sähköyhtiöstä, jotka omistavat latausverkoston käytön mahdollistavan Liikennevirta Oy:n. Liikennevirta on perustettu joulukuussa 2013.

Liikennevirta ei puutu latauksen hinnoitteluun, vaan tarjoaa avoimen kauppapaikan sähköautoilijoille ja latauspisteiden omistajille. Kunkin latauspisteen omistaja päättää latauspalvelunsa maksullisuudesta ja hinnoittelusta itsenäisesti omassa aikataulussaan.

Jyväskylän kaksi pistettä ovat JE:n, mutta niiden hinnoittelua ei ole vielä päätetty.

Suomessa 60 latauspistettä

Verkostossa on tällä hetkellä 60 pistettä 13 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Pisteistä 13 on pikalatauspisteitä ja loput keskinopeita.

Latauspalvelua ohjaa Virtapiste-mobiilisovellus, joka on maksutta kaikkien sähköautoilijoiden ladattavissa älypuhelinten sovelluskaupoista. Mobiilisovellus kertoo sähköautoilijalle reaaliajassa latauspisteiden varaustilanteen ja lisäksi sillä voi varata, käynnistää, lopettaa sekä maksaa latauksen.

– Varausmahdollisuuden ansiosta sähköautoilijalle ei tule turhia ajoja jo varatulle latauspisteelle. Suosituilla latauspisteillä voi näet olla jo ajoittain ruuhkaa, havainnollistaa toimitusjohtaja Jussi Palola Liikennevirta Oy:stä.

Virtapiste-latauspisteitä voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä, latauskortilla tai avaimenperällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.