"Lottovoitto" moninkertaisti Keski-Suomen Osuuspankin tuloksen

Keski-Suomen Osuuspankin liikevoitto kasvoi tammi–kesäkuussa huikeat 289 prosenttia. Pankki kasvatti liikevoittoaan 4,5 miljoonasta 17,5 miljoonaan alkuvuoden tehostamistoimien ja lisääntyneiden palkkio- ja korkotuottojen ansiosta, mutta suurin selittäjä on Pohjola Pankin osakkeista saatu kertaluonteinen 9,8 miljoona euron myyntivoitto.

– Se oli lottovoitto, jollaista emme saa myöhempinä vuosina, toimitusjohtaja Keijo Manner totesi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa vuodenvaihteessa tehdyt saneerauspäätökset olivat oikeita, vaikka konttorien sulkeminen veikin pankilta satoja asiakkaita.

– Tehostamisen tarkoitus oli lisätä kannattavuutta ja tukea vakavaraisuutta. Olemme suunnitellusti onnistuneet kehittämään perusliiketoimintaamme, lisäämään tuottoja ja karsimaan kuluja, minkä ansiosta myös vakavaraisuutemme on vahvistunut merkittävästi. Parantunut kustannustehokkuus, kannattavaisuus ja vakavaraisuus turvaavat kilpailukykyisen hinnoittelun ja OP-bonusten maksun asiakkaillemme ja asiakasomistajillemme, Manner sanoi.

Hän arvioi tämän vuoden volyymikasvun jäävän viime vuotta heikommaksi. Liikevoitosta tulee merkittävästi parempi kuin vuonna 2013.

– Kasvu pysynee hitaana, mutta kannattavan perusliiketoiminnan ja Pohjolan Pankin osakkeiden myyntivoiton ansiosta teemme viime vuotta huomattavasti paremman liikevoiton. Keskitymme edelleen kustannustehokkuuden ylläpitämiseen, minkä seurauksena pankin perusvakavaraisuus kohentunee entisestään, Manner näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläisten Anniinan ja Jarkon vesibussista rakennettu kesäkoti on Suomen kolmanneksi kaunein mökki

Uudet liikennevalot lupaavat helpotusta Vaajakosken liikenneruuhkiin, mutta odotus jatkuu vielä

Kivijärveläinen Antti Kotilainen valmistautuu vuoden päähän siirrettyihin frisbeegolfin EM-kisoihin – nopea käsi on miehen salaisuus

Keuruulla tapahtuu Suomen kuvataiteen päivänä perjantaina –  tarjolla residenssitaiteilijoiden työskentelyä, vuosinäyttelyn avaus sekä avoin maalaustapahtuma

Aiemminkin jyväskyläläistä parturiliikettä väijynyt orava sotki itsensä kiipeliin takahuoneessa – "Verhon takana se katsoi kaihoisasti ulos"

Tourulan sillalle tulee uusi miniramppi skeittareille – lähellä olympiapaikkaa oleva Heini Luotola valoi torstaina betonia nilkkavammasta huolimatta

Kesälaitumelta karanneiden hiehojen etsinnässä onnistumisen käänne – osa saatu jo kiinni ja kotimatkalle

Teatteriarvio: Jukka Rasila ja Jaana Saarinen eivät kursaile Kartanon Kievarin vierailunäytelmässä – Piru naiseksi on häpeilemätön ja ronski

Hieholauma karkasi kansallispuistoon Leivonmäellä – kiinniottajat toivovat työrauhaa

Keski-Suomessa ei uusia todettuja tartuntoja, koko maassa vahvistettu kahdeksan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.