Mörkökorven Marketta elää jatkuvaa Älä osta mitään -päivää

Saarijärven Lannevedelle vuosi sitten keskelle Mörkökorven ikimetsää muuttanut Marketta Horn, 66, yrittää kaikin tavoin elää käymättä kaupassa tai ostamatta mitään uutta. Kauppaan on pakko mennä vain suunnilleen ruokaöljyn ja hammastahnan takia.

Jo noin 30 vuotta sitten kuluttamisesta tarpeekseen saanut Horn on ennen Lannevettä elänyt ekoyhteisöissä ja kiertänyt maailmaa, mutta nyt hän tuntee, että on tullut aika asettautua yksin paikalleen ja alkaa ajatella, mikä tätä kaikkea ja meitä ihmisiä pyörittää. Tästä hän on kirjoittanut muun muassa mielipidekirjoituksen Keskisuomalaiseen, jonka pääset lukemaan jutun alla olevasta linkistä.

Hornin lapset ovat tottuneet äitinsä äärimmäisiin ekoajatuksiin ja siihen, että tämä yrittää jättää mahdollisimman pienen ekologisen jalanjäljen tähän maailmaan.

Silti yksi Hornin pojista kauhistui niin paljon Saarijärvellä äitinsä ulkohuussia ja siellä käytettävää sanomalehtipaperia, että arveli olevan pakko lähteä vessaan läheiselle huoltoasemalle.

Lue Marketta Hornin haastattelu sunnuntain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onko toisenlainen maailma mahdollinen?

Uusimmat

Keski-Suomi

Kuhmoinen aikoo korottaa veroja väliaikaisesti: "Kunnes tilanne helpottuu"

Saarijärvi kaavailee uutta kehitysvammaisten ryhmäkotia

Jyväskylän kaupunginteatterin kevään ensi-illoissa Bergmanin klassikkodraamaa sekä vinksahtanutta Jane Austenia

Keljon Prisma ehdolla vuoden leipäkaupaksi

Miro Vartiainen menestyi huumekauppiaana, käytti metadonia ja joutui kidutetuksi – neljän vuoden vankilatuomion jälkeen hänestä "otettiin koppi" Jyväskylän Piippukadulla

Jyväskylä ei hanki kaupunkipyöriä – palvelusta saatiin vain yksi tarjous

Jyväskylän Finnkinossa näytöksen keskeyttäneen kovan äänen syy selvisi – yksi näytös peruutettu myös keskiviikkona

Hotelliyrittäjän poika asui lapsena vuosia hotelleissa ja vannoi, ettei koskaan ryhdy yrittäjäksi – pian Kristian Ikosen yhtiöllä on neljä hotellia

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.