Mörkökorven Marketta elää jatkuvaa Älä osta mitään -päivää

Saarijärven Lannevedelle vuosi sitten keskelle Mörkökorven ikimetsää muuttanut Marketta Horn, 66, yrittää kaikin tavoin elää käymättä kaupassa tai ostamatta mitään uutta. Kauppaan on pakko mennä vain suunnilleen ruokaöljyn ja hammastahnan takia.

Jo noin 30 vuotta sitten kuluttamisesta tarpeekseen saanut Horn on ennen Lannevettä elänyt ekoyhteisöissä ja kiertänyt maailmaa, mutta nyt hän tuntee, että on tullut aika asettautua yksin paikalleen ja alkaa ajatella, mikä tätä kaikkea ja meitä ihmisiä pyörittää. Tästä hän on kirjoittanut muun muassa mielipidekirjoituksen Keskisuomalaiseen, jonka pääset lukemaan jutun alla olevasta linkistä.

Hornin lapset ovat tottuneet äitinsä äärimmäisiin ekoajatuksiin ja siihen, että tämä yrittää jättää mahdollisimman pienen ekologisen jalanjäljen tähän maailmaan.

Silti yksi Hornin pojista kauhistui niin paljon Saarijärvellä äitinsä ulkohuussia ja siellä käytettävää sanomalehtipaperia, että arveli olevan pakko lähteä vessaan läheiselle huoltoasemalle.

Lue Marketta Hornin haastattelu sunnuntain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onko toisenlainen maailma mahdollinen?

Uusimmat

Keski-Suomi

Hinta tuli julki – näin paljon Jyväskylä maksaa yksityisille firmoille koronatesteistä

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Kommandopipoiset miehet huusivat Jyväskylässä "korona" ja alkoivat ampua naisia – myöhemmin tarina paljastui keksityksi ja tuttu poika sai tuomion

Jämsän Kiekko-Susien kasvatista liiga-HPK:n kapteeni – ”Markus oli meille kovin luontainen valinta”

Pentti Rasinkangas tapasi isänsä ensimmäisen kerran 61-vuotiaana – on saanut saman palkinnon kuin Röllin luoja ja kertoo nyt tehneensä viimeiset laulunsa

THL: Keski-Suomessa oli koronatapauksissa nollapäivä – katso tästä oman kuntasi tartuntatilanne

Uhri sai erittäin vakavat vammat ampumisessa ja puukotuksessa Laukaassa – poliisi ei kerro, onko tekijää saatu kiinni

Lähtisitkö Keski-Suomen liitolle määräaikaiseksi pomoksi 3800 eurolla kuukaudessa? Vielä ehdit hakea

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Moottoripyöräilijä törmäsi puuhun asutusalueen keskellä Jyväskylässä – kuljettaja loukkaantui vakavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.