MM-ralli pysyy Jyväskylässä

AKK Sports Oy:n ja Jyväskylän kaupungin kesken on neuvoteltu uudesta rallin yhteistyösopimuksesta vuosiksi 2015–2017. Nykyinen kolmivuotissopimus on voimassa vielä tämän vuoden.

Uuden kolmivuotissopimuksen saaminen ei kaupunginjohtaja Markku Anderssonin mukana ole vaatinut kaupungilta rahapanoksen.

– Tämä ei lähde rahallisesta panoksesta vaan olosuhteista ja puitteista, jotka meillä alkaa olla melkoisessa iskussa.

Lähtökohtana neuvotteluissa ovat olleet aiempien vuosien yhteistyösopimusten linjaukset. Kaupunginvaltuusto on vuosittain talousarviossa varannut ja hyväksynyt määrärahan rallitapahtumaa varten. Tämän vuoden tapahtumaan on varattu kaupungin talousarviossa 260 000 euroa.

Kaupunginhallitukselle esitetään yhteistyösopimuksen hyväksymistä ensi maanantain kokouksessa. Itse sopimus vuosille 2015–2017 on julkinen kokouksen jälkeen.

Neste Oil Ralli on Suomessa vuosittain ajettava FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurimpia vuosittaisia yleisötapahtumia, ja myös kilpailijamäärältään yksi MM-sarjan suurimmista.

Jyväskylän MM-ralli tuotti viime syksynä tehdyn tutkimuksen mkaan Jyväskylän alueelle noin 14,7 miljoonan euron suoran taloudellisen vaikutuksen viime elokuussa. Tapahtuman järjestänyt AKK Sports Oy investoi paikallisiin yrityksiin lähes miljoona euroa.