MM-ralli pysyy Jyväskylässä

AKK Sports Oy:n ja Jyväskylän kaupungin kesken on neuvoteltu uudesta rallin yhteistyösopimuksesta vuosiksi 2015–2017. Nykyinen kolmivuotissopimus on voimassa vielä tämän vuoden.

Uuden kolmivuotissopimuksen saaminen ei kaupunginjohtaja Markku Anderssonin mukana ole vaatinut kaupungilta rahapanoksen.

– Tämä ei lähde rahallisesta panoksesta vaan olosuhteista ja puitteista, jotka meillä alkaa olla melkoisessa iskussa.

Lähtökohtana neuvotteluissa ovat olleet aiempien vuosien yhteistyösopimusten linjaukset. Kaupunginvaltuusto on vuosittain talousarviossa varannut ja hyväksynyt määrärahan rallitapahtumaa varten. Tämän vuoden tapahtumaan on varattu kaupungin talousarviossa 260 000 euroa.

Kaupunginhallitukselle esitetään yhteistyösopimuksen hyväksymistä ensi maanantain kokouksessa. Itse sopimus vuosille 2015–2017 on julkinen kokouksen jälkeen.

Neste Oil Ralli on Suomessa vuosittain ajettava FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailu. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurimpia vuosittaisia yleisötapahtumia, ja myös kilpailijamäärältään yksi MM-sarjan suurimmista.

Jyväskylän MM-ralli tuotti viime syksynä tehdyn tutkimuksen mkaan Jyväskylän alueelle noin 14,7 miljoonan euron suoran taloudellisen vaikutuksen viime elokuussa. Tapahtuman järjestänyt AKK Sports Oy investoi paikallisiin yrityksiin lähes miljoona euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläinen Milla seitsemän viikon jälkeen ulos Big Brother -talosta – kyynelehti studiohaastattelussa rakastaan

LiigaPlokin poikkeuksellinen voittoputki jatkuu: "Tällainen ei ole normaalia"

Happeen tähtihyökkääjän loukkaantumisesta ikäviä uutisia – Peter Kotilainen toistaiseksi sivuun

Koneyrittäjien hallituksessa jatkaa kaksi nimeä Keski-Suomesta

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu ajatuksen kotihoidontuen poistosta yli 3-vuotiailta sisaruksilta

Kun Maryam Mousapour muutti lastensa kanssa Iranista Jyväskylään, Pupuhuhdassa odotti liki tyhjä asunto – Nyt elämä Suomessa on hyvä

Rattijuoppo peruutti autonsa ojaan Äänekoskella – kovat promillet toivat ehdottoman vankeustuomion, vaikka kyse oli ensikertalaisesta

JyPK päätti kautensa tappioon ja kuudenteen sijaan – "Tosi hyvä suoritus joukkueelta vaikeuksien jälkeen"

Jyväskylän torin muutto Asema-aukiolle on viivästynyt: Kysyimme myyjiltä ja asiakkailta sunnuntaina, miten torilla menee nyt – Näin he vastasivat

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.