Maakunnallinen yrittäjäpalkinto: Pitkä tarina siivitti voittoon

Joutsalainen rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy on valittu Vuoden 2014 maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi. Valinta julkistettiin lauantai-iltana Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa.

Insinöörityö Hentinen vastaanotti maakunnallisen yrittäjäpalkinnon ensimmäisenä joutsalaisena ja ensimmäisenä rakennusalan yrityksenä.

Valintaraati arvosti erityisesti Insinöörityö Hentisen pitkää yritystarinaa, joka on kantanut vaikealla toimialalla kahden taantuman yli. Valinnassa painoivat myös yrityksen merkitys alueellisena työllistäjänä ja sen pitkän linjan panostukset omaan henkilökuntaan, sen ammattitaitoon ja hyvään työyhteisöön. Raadin mukaan Insinöörityö Hentinen on erinomainen esimerkki perinteikkäästä yrityksestä, joka on onnistunut hallitussa sukupolvenvaihdoksessa.

Palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle ja nostaa yksityisen yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassa.

Vuonna 1989 perustettu rakennusliike toimii Joutsasta käsin Keski-Suomessa, Itä-Hämeessä ja Länsi-Savossa. Noin 50 henkilöä työllistävän yrityksen toimialaan kuuluu sekä uudis- että korjausrakentamista. Yrityksen perustaja, talousneuvos Mikko Hentinen toimii tällä hetkellä yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Pojista Ilkka Hentinen työskentelee yhtiön toimitusjohtajana ja Tuukka Hentinen teknisenä johtajana.

Vuoden nuori yrittäjä Saarijärveltä

Maakunnallisessa yrittäjätapahtumassa julkistettiin myös Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä. Palkinnon voitti saarijärveläinen Timo Vessari, 30.

Vessari on toinen saarijärveläisen StarCruise Oy:n omistajista. Yrityksen toiminta koostuu hinaus- ja lokapalveluista, taksipalveluista, kiinteistösijoittamisesta sekä jumboscreen-mainostaululle vuokrattavasti markkinointitilasta.

Keski-Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajan ratkaisi yritystoiminnassa ja itsensä työllistämisessä käytetty innovatiivisuus sekä kova yrittämisen asenne. Tuomaristo arvosti myös palvelualttiutta ja kasvavaa liiketoimintaa. Raadin mukaan Vessari on työtä pelkäämätän nuori yrittäjä, joka on rakentanut ennakkoluulottomasti liiketoimintaa omalle paikkakunnalleen.

Vuonna 2008 perustettu StarCruise Oy työllistää kahden omistajan lisäksi neljä vakituista ja neljä osa-aikaista työntekijää.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskylän yliopiston Neittaanmäestä tuli UNESCO-professori – Tavoitteena tutkia, miten suomalaista digiosaamista voitaisiin hyödyntää kehittyvissä maissa

Uudet superkamerat asennetaan Keski-Suomen teille aikaisintaan maaliskuussa – tänne ne tulevat

Jyväskylän Savelan S-Marketista ensimmäinen 24/7-ruokakauppa Keski-Suomessa – ympärivuorokautisen aukiolon kokeilu alkaa pian

KeuPalla jäljellä kymmenen runkosarjapeliä – Mestiksen hallitseva mestari käy yhä taistoa viimeisistä playoff-paikoista

Jyväskylässä korjataan parhaillaan runkovesijohtovauriota – vaikutuksia Keljonkankaan, Halssilan, Kuokkalan ja Ylistönmäen alueisiin

Köhniöllä äitinsä menettäneen tytön hyväksi kerättiin tuhansia euroja – "Ei tämä ikävä varmasti lähde koskaan pois"

The Voice of Finlandissa tuomaritkin mykistänyt jyväskyläläinen Joli koskettaa tarinallaan ja lauluäänellään – yksi puhelinsoitto muutti hänen elämänsä

Laukaa havittelee yrittäjiä: tontti eurolla ja nopea kaavoitus

Attendon hoivakodissa ongelmia syksystä saakka – kaupunki valvoo hoitoa nyt paikan päällä Jyväskylän Holstissa

Pelastuslaitos auttoi alle kouluikäiset pojat hädästä Jyväskylässä – kiitokseksi moimoit ja vilkutukset: "Hyvillä mielin lähdettiin pois"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.