Maakunnallinen yrittäjäpalkinto: Pitkä tarina siivitti voittoon

Joutsalainen rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy on valittu Vuoden 2014 maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi. Valinta julkistettiin lauantai-iltana Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa.

Insinöörityö Hentinen vastaanotti maakunnallisen yrittäjäpalkinnon ensimmäisenä joutsalaisena ja ensimmäisenä rakennusalan yrityksenä.

Valintaraati arvosti erityisesti Insinöörityö Hentisen pitkää yritystarinaa, joka on kantanut vaikealla toimialalla kahden taantuman yli. Valinnassa painoivat myös yrityksen merkitys alueellisena työllistäjänä ja sen pitkän linjan panostukset omaan henkilökuntaan, sen ammattitaitoon ja hyvään työyhteisöön. Raadin mukaan Insinöörityö Hentinen on erinomainen esimerkki perinteikkäästä yrityksestä, joka on onnistunut hallitussa sukupolvenvaihdoksessa.

Palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle ja nostaa yksityisen yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassa.

Vuonna 1989 perustettu rakennusliike toimii Joutsasta käsin Keski-Suomessa, Itä-Hämeessä ja Länsi-Savossa. Noin 50 henkilöä työllistävän yrityksen toimialaan kuuluu sekä uudis- että korjausrakentamista. Yrityksen perustaja, talousneuvos Mikko Hentinen toimii tällä hetkellä yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Pojista Ilkka Hentinen työskentelee yhtiön toimitusjohtajana ja Tuukka Hentinen teknisenä johtajana.

Vuoden nuori yrittäjä Saarijärveltä

Maakunnallisessa yrittäjätapahtumassa julkistettiin myös Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä. Palkinnon voitti saarijärveläinen Timo Vessari, 30.

Vessari on toinen saarijärveläisen StarCruise Oy:n omistajista. Yrityksen toiminta koostuu hinaus- ja lokapalveluista, taksipalveluista, kiinteistösijoittamisesta sekä jumboscreen-mainostaululle vuokrattavasti markkinointitilasta.

Keski-Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajan ratkaisi yritystoiminnassa ja itsensä työllistämisessä käytetty innovatiivisuus sekä kova yrittämisen asenne. Tuomaristo arvosti myös palvelualttiutta ja kasvavaa liiketoimintaa. Raadin mukaan Vessari on työtä pelkäämätän nuori yrittäjä, joka on rakentanut ennakkoluulottomasti liiketoimintaa omalle paikkakunnalleen.

Vuonna 2008 perustettu StarCruise Oy työllistää kahden omistajan lisäksi neljä vakituista ja neljä osa-aikaista työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.