Maakuntakierroksen voi tehdä Keski-Suomessa myös junalla

Jyväskylän Matkakeskuksessa nähtiin lauantaiaamuna tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä, kun 70 hengen kaveriporukka starttasi päiväretkensä nousten lättähattujunaan.

Puoliltapäivin seurue oli ennättänyt Jyväskylästä Suolahden kautta Äänekoskelle, josta matka jatkui kohti Saarijärveä ja edelleen Kannonkoskea. Retken puuhamies, jyväskyläläinen Arsi Saarinen kertoi maakuntakierroksen isommalla porukalla olevan perinne.

– Joka toinen vuosi olemme kaveriporukalla kiertäneet. Aiemmin olemme matkustaneet linja-autoilla, mutta nyt syntyi idea junasta, hän kertoi.

Ajan hengen mukaisesti valtaosa matkustajista oli pukeutunut 1950-luvun tyyliin.

Mukana matkassa oli Keitele-museon johtaja Aimo Kääriäinen, jolta seurue sai kiskoilla tietoa maakunnallisista rautatieyhteyksistä ja vanhoista rautatieasemista.

Saarisen mukaan kaveriporukka koostuu syntyperäisistä keskisuomalaisista, joiista osa matkaa perinteiselle maakuntakierrokselle kauempaa nykyisiltä asuinpaikkakunniltaan. Saarinen pyrkii ylläpitämään yhteisiä maakunnallisia tapaamisia myös jatkossa.

– Seuraava kulkuväline voisi olla laiva, hän heitti.

 

Uusimmat

Keski-Suomi

Äidit rikkovat tapaamissopimuksia etenkin lomilla – isät joutuvat perumaan suunnitelmia, kun lapset eivät saavu paikalle

Kennelliitto palkitsee 18 sankarikoiraa ihmisen pelastamisesta, joukossa jyväskyläläinen isovillakoira Turre – lue koirien sankaritarinat

Tulossa lauantaina: JJK:lla edessään jopa historiansa tärkein ottelu

Sairaalanmäeltä on vaikea löytää suuhunpantavaa lakkopäivinä – Keski-Suomen keskussairaala järjestää korvaavan välipalan, jotta "kukaan ei kupsahtaisi"

Ruokapankilla huutava pula lahjoituksista Jyväskylässä – perjantaina lahjoituskassit jäävät jakamatta

Uintimaajoukkueen ykköstähdet erilaisista lähtökohdista MM-kisoihin – joukkue leireilee tällä viikolla Jyväskylässä

Korpilahden uudessa päiväkodissa riittää tohinaa aamuviidestä myöhäiltaan – valitusrumba viivästytti 1,5 vuotta

Jalkaan ammutun muuttohaukan tapauksesta tehty rikosilmoitus – "Todella harmittavaa, että eläin saa osakseen käsittämätöntä vihaa vielä tänäkin päivänä"

Keskustan Honkonen: Lasten ja vanhusten ruokahuolto on rajattava ensi viikon lakon ulkopuolelle – "Tukeeko SDP ruokailujen vaikeuttamista?"

Poliisi epäilee Köhniön kuorma-autopaloa tahallaan sytytetyksi – havaintoja pyydetään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.