Mauno Vanhala lähtee ehdolle EU-vaaleihin

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lääkäri, yleislääketieteen professori sekä jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Mauno Vanhala on asetettu perussuomalaisten europarlamenttivaalien ehdokkaaksi vuoden 2014 vaaleihin.

Juna-asemalta heti uutisen julkistamisen jälkeen tavoitettu Vanhala ei hötkyillyt tiedosta eikä elätellyt siitä suuria unelmia. Hän arveli, että Suomesta EU-parlamentaarikoksi perussuomalaisista voi päästä korkeintaan 2–3 ehdokasta.

– Ei siis nyljetä karhua, ennen kuin se on kaadettu. Tässä iässä ja tällä elämänkokemuksella todennäköisempää on, ettei Mauno Vanhala mene läpi kuin että hän menee läpi, Vanhala totesi.

Vanhala aikoo kuitenkin kampanjoida Brysseliin ja Strasbourgiin pääsemiseksi.

– Kampanja alkaa puolisen vuotta ennen vaaleja ja viimeinen kuukausi otetaan ihan tosissaan, hän sanoi.

Perussuomalaiset ilmoitti tiistaina Mauno Vanhalan lisäksi neljästä muusta uudesta ehdokkaastaan ensi toukokuun lopun EU-vaaleihin. Joukossa ei nyt ollut yhtään valtakunnallisesti tunnettua nimeä tai kansanedustajaa.

Puolueväen piirissä tunnetuin ehdokas on eläkkeellä oleva oikeustieteen professori Erkki Havansi. Hän oli mukana jo edellisissä EU-vaaleissa. Muut ehdokkaat ovat Laura Huhtasaari Porista, Piritta Poikonen Lohjalta sekä Ilkka Matinpalo Helsingistä.

Kesän korvalla toukokuun lopulla puolue ilmoitti aluksi kuudesta eurovaaliehdokkaasta. He olivat kansanedustajat Jussi Halla-aho, Anne Louhelainen, Pirkko Mattila, Pirkko Ruohonen-Lerner, Juha Väätäinen sekä europarlamentaarikko Sampo Terho.

Europarlamenttivaalit käydään Suomessa 25.5.2014. Europarlamenttiin valitaan tällä kertaa yhteensä 751 meppiä 28 maasta. Mepeistä suomalaisia voi olla vain 13.