Metsä Group käynnistää Äänekosken jätti-investoinnin YVA-menettelyn

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on käynnistänyt Äänekoskelle suunnitellun biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA). Yhtiö on toimittanut Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukaisen YVA-ohjelman.

Arviointimenettelyssä käsitellään Metsä Groupin Äänekosken olemassa olevalle tehdasalueelle suunnitellun biotuotetehtaan ympäristövaikutuksia. Vaikutusten arvioinnin tulokset otetaan huomioon hankkeen suunnittelussa ja päätöksenteossa. YVA-prosessissa ei tehdä hanketta koskevia päätöksiä, vaan sen tavoitteena on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi sekä lisätä kansalaisten tiedonsaantia ja vaikutusmahdollisuuksia.

Metsä Fibren laatima YVA-ohjelma on yleisölle nähtävillä mielipiteiden ja lausuntojen esittämistä varten 19.5.–18.6. Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa Äänekosken kaupungintalolla. Arviointiohjelmaan voi tutustua myös Äänekosken kirjastossa ja internetissä osoitteessa www.ymparisto.fi/aanekoskenbiotuotetehdasYVA.

Hanketta koskeva yleisölle avoin tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään 22.5.2014 kello 18.00–20.00 Äänekosken kaupungin valtuustosalissa.

Alan suurin investointi

Metsä Fibren suunnittelema noin 1,1 miljardia euroa maksava biotuotetehdas olisi toteutuessaan metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa. Tehtaan sellukapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa.

Tehdas on tarkoitus rakentaa Äänekoskelle nykyisen sellutehtaan alueelle, ja se korvaisi alueella tällä hetkellä toimivan tehtaan. Lopullinen investointipäätös tehtaan rakentamisesta tehdään alkuvuona 2015, jolloin biotuotetehdas voisi käynnistyä vuonna 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.