Mielenosoittajat katkaisivat Väinönkadun

Ryhmä mielenosoittajia on marssinut Väinönkadulle Jyväskylän keskustassa ja katkaissut sen ajoneuvoliikenteeltä. Mielenosoitus käynnistyi kello 13:n jälkeen Kirkkopuistosta ja siihen osallistui poliisin arvion mukaan noin 100 ihmistä.

Eräs jokavuotisen hankkeen puuhamiehistä, Juuso nimeltään, kertoi, että tarkoitus on viettää rauhalliset konemusiikilla kuorrutetut katujuhlat unohtamatta poliittista sisältöä. Siitä tapahtuman nimitys ”more than a party”.

– Haluamme autottoman keskustan, enemmän autonomiaa sekä alhaalta ylös suuntautuvia päätöksiä, Juuso kiteytti tapahtuman sanomaa.

Kulkue jatkoi Kirkkopuiston kokoontumispaikasta ajokaistaa pitkin varsinaiselle juhlapaikalle, joka tällä kertaa oli Väinönkadun alaosa. Poliisin kanssa käydyn lyhyen neuvottelun jälkeen ”more than a party” supistui hiukan, niin että parkkitalosta ulos ajaminen kävi mahdolliseksi. Juhlien odotetaan jatkuvan usean tunnin ajan iltapäivällä.

Kulkuetta seurannut autoletka osoitti omalta osaltaan vilkkaasti mieltään mielenosoittajia vastaan. Osoittautui, että suomalaiset osaavat paitsi soittaa torvea, myös käyttää kaikkia kansainvälisiä käsimerkkejä.

– Mielenosoittajien käytös on todella typerää. Rallien aikana liikkuminen on jo muutenkin tarpeeksi vaikeaa, puuskahti Hannikaisenkadulla kulkueen perässä autoletkassa madellut paikkakuntalainen kuljettaja.

Väinönkatu on katkaistu ajoneuvoliikenteeltä Hannikaisenkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta.