Mielenosoitus pysäytti metsähakkuut Keuruulla

Luonto-Liitto järjesti lauantaina mielenosoituksen Metsähallituksen aloittamia hakkuita vastaan Keuruun lakkautetun varuskunnan alueella Rautovuoressa.

Luonnonsuojeluliiton asiantuntija Ari Aalto kertoi, että mielenosoittajien saapuminen paikalle keskeytti hakkuut.

– Virallista hakkuiden lopetuspäätöstä Metsähallitukselta emme ole saaneet, koska he eivät vastaa yhteydenottoihin. Taktiikka tuntuu olevan, että ollaan hiljaa ja hakataan, Aalto kommentoi Keuruun metsistä.

Keuruun rautatieasemalle kokoontui lauantaina 25 hengen joukko, joka marssi hakkuualueelle osoittamaan mieltään.

Suomen luonnonsuojeluliitto katsoo, että metsät ovat noin 50 vuodessa kehittyneet tavanomaista komeammiksi vanhoiksi metsiksi ja ettei niiden luontoarvoja ole selvitetty ennen hakkuisiin ryhtymistä.

Hakkuut alkoivat alkuviikosta ja jatkuivat lauantaina kahden koneen voimin. Metsähallitus on kertonut hakkaavans alueelta noin 16 hehtaaria. Aallon saamien tietojen mukaan suunnitelmissa olisi hakata jopa 50 hehtaaria.

Mielenosoittajat marssivat hakkualueelle banderollien kanssa. Aalto ei tiennyt, aikooko väki estää alueella toimivien metsäkoneiden työtä.

– Tarkoituksena on järjestää rauhanomainen mielenosoitus. Koneiden estämisestä on jokaisen henkilökohtainen asia.

Suomen luonnonsuojeluliitto kertoo toimittaneensa Metsähallitukselle alustavan suojeluesityksen varuskunnan vanhoista metsistä, jotka suurelta osin täyttävät METSO-ohjelman ykkösluokan kriteerit. METSO-ohjelmalla suojellaan metsiä, jotka ovat luonnonarvoiltaan monipuolisia ja eliölajien elinympäristöinä erityisen arvokkaita.

Liitossa nähdään, että valtion maiden suojelu olisi yksityismaiden suojelua edullisempaa siksi, että valtion maista päätöksiä tehtäessä ei tarvita markkinointia, ostoneuvotteluja ja lohkomisia. Lisäksi kertapäätöksellä saadaan suojeluun suuri hehtaarimäärä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

JYPin maalitykki Julius Nättinen valitsi Sveitsin: ”Tavoitteena on edelleen NHL-sopimus”

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Kirittäret rallatteli ventin täyteen – Ella Korpelan etenemiseen joukkue voi rakentaa koko kauden

Jyväskylän perjantai-illassa tungosta terassilla, kun neulojat täyttivät Toivolan pihan – Katso kuvasarja tapahtumasta, johon matkattiin kauempaakin

Galleria Jäähuoneen näyttely Joutsassa esittelee kaksi pohjoisen taiteilijaa

Skootteri rysäytti kovaa vauhtia päin henkilöautoa Jyväskylän Kangasvuoressa – Tuulilasi pirstaleiksi, skootterikuski ei halunnut sairaalaan

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Kuusi vinkkiä onnistuneeseen lomanviettoon – "Palaa töihin keskellä viikkoa"

Paluu Jyväskylään ilahdutti Tapio Suomista, jolla on taas uusi terveysmurhe: "Olin tunnin aikana yli 100 kertaa hengittämättä"

Kirittäret on urheilun koronakummajainen: Yhteistyökumppanien määrä vain kasvaa – Seurajohtaja paljastaa, kuinka temppu tehdään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.