Miksi kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat kiertävät Jyväskylän kaukaa?

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat Aleksander Stubb, Paula Risikko ja Jan Vapaavuori sekä eurovaaliehdokkaat, kansanedustajat, kunnanvaltuutetut ja järjestöväki lähtevät kiertueelle – mutta kiertävät Jyväskylän kaukaa.

Kiertue vierailee monissa muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, mutta ei saavu lainkaan Keski-Suomeen. Oulun, Tampereen, Kuopion, Turun ja Helsingin lisäksi kiertue vierailee myös selvästi Jyväskylää pienemmässä Kouvolassa.

Viestintäpäällikkö Lasse Pipisen mukaan kokoomus ei karta Jyväskylää tarkoituksella.

– Sille, ettei kiertui saavu Jyväskylään, ei ole erityistä syytä. Olemme pyrkineet saamaan kiertueen tällä aikataululla mahdollisimman moneen paikkaan. Iso toive oli, että yhdessä jokaisen piirin kaupungissa olisi voitu käydä.

Pipisen mukaan Keski-Suomen kiertäminen ei johdu siitä, että Jyväskylä olisi kokoomukselle varma tapaus tai toisaalta vähemmän kiinnostava kaupunki.

– Kyse ei ole kummastakaan. Jyväskylä ei ole varma, mikään ei ole varma, eikä missään tapauksessa epäkiinnostava. Jyväskylä olisi tärkeä paikka, muut niin voisi olla Lapissa Rovaniemi tai Satakunnassa Pori, Pipinen sanoo.

Kiertueen kuudessa kaupungissa järjestetään puheenjohtajakeskustelu. Jokaisessa kaupungissa on uusi keskusteluteema.

Oulussa keskustelun aiheena on työ, ja siihen osallistuu puheenjohtajien lisäksi oululainen yt-konkari Mikko Merihaara. Tampereella on teemana arvot ja mukana keskustelussa kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen. Kouvolassa puhuttaa Eurooppa. Kuopiossa puhutaan turvallisuudesta kriisinhallintakeskus CMCFinlandin johtajan, Jukka Tuonosen kanssa. Turussa puheenjohtajakandidaatit keskustelevat sivistyksestä ja Helsingissä tulevaisuudesta. Keskustelujen vetäjät ja asiantuntijat tarkentuvat kiertueen edetessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mervola: Kokoomus hylkii Keski-Suomea