Paloniemi lyttää Halla-ahon ja kokoomusnuoret

Jyväskyläläinen kansaedustaja Aila Paloniemi (kesk.) lyttää kohua aiheuttaneet kokoomusnuorten ja kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) mielipiteet kansanryhmää vastaan kiihottamisen sallimisesta.

– Vastenmielistä flirttailua rasismilla, Paloniemi tiivistää kannanotossaan.

Eduskunnan ihmisoikeusryhmässä ja Ihmisoikeusliiton johtokunnassa toimiva Paloniemi näkee Susanna Kosken johtamat kokoomusnuoret ja Halla-ahon ikään kuin identtisinä kaksosina.

– Molemmat pukevat näkemyksensä rehellisen keskustelun käymisen vaatimukseen. Ei sitä ole kukaan kieltänyt, päinvastoin, Paloniemi sanoo.

Hänen mukaansa viime päivien äärioikeistolaisten mielipiteiden myötä ollaan kuitenkin menossa vaarallisille vesille.

– Uuteen poliittiseen kulttuuriin on kuuluttava avoin keskustelu eri asioista niiden oikeilla nimillä. Sivistysvaltiossa ihmisoikeudet eivät saa, eivätkä voi olla poliittisten pikavoittojen väline.

Paloniemi vaatii myös pääministeri Jyrki Kataiselta (kok.) ja puheenjohtaja Timo Soinilta (ps.) kannanottoja omiensa puheisiin.

– Katainen esiintyi vielä ennen vaaleja näkyvästi kokoomusnuorten puheenjohtajan tukena. Susanna Koski on myös kokoomuksen Pohjanmaan piirin puheenjohtaja. Soini on puolestaan toistuvasti painottanut, että perussuomalaisissa ei ole sijaa rasismille, Paloniemi muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Halla-aho laillistaisi rasistiset herjaukset

Katainen tyrmää kokoomusnuorten linjaukset

Tujunen: Kokoomusnuorten rasismilinjaus järjetön