Paloniemi lyttää Halla-ahon ja kokoomusnuoret

Jyväskyläläinen kansaedustaja Aila Paloniemi (kesk.) lyttää kohua aiheuttaneet kokoomusnuorten ja kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) mielipiteet kansanryhmää vastaan kiihottamisen sallimisesta.

– Vastenmielistä flirttailua rasismilla, Paloniemi tiivistää kannanotossaan.

Eduskunnan ihmisoikeusryhmässä ja Ihmisoikeusliiton johtokunnassa toimiva Paloniemi näkee Susanna Kosken johtamat kokoomusnuoret ja Halla-ahon ikään kuin identtisinä kaksosina.

– Molemmat pukevat näkemyksensä rehellisen keskustelun käymisen vaatimukseen. Ei sitä ole kukaan kieltänyt, päinvastoin, Paloniemi sanoo.

Hänen mukaansa viime päivien äärioikeistolaisten mielipiteiden myötä ollaan kuitenkin menossa vaarallisille vesille.

– Uuteen poliittiseen kulttuuriin on kuuluttava avoin keskustelu eri asioista niiden oikeilla nimillä. Sivistysvaltiossa ihmisoikeudet eivät saa, eivätkä voi olla poliittisten pikavoittojen väline.

Paloniemi vaatii myös pääministeri Jyrki Kataiselta (kok.) ja puheenjohtaja Timo Soinilta (ps.) kannanottoja omiensa puheisiin.

– Katainen esiintyi vielä ennen vaaleja näkyvästi kokoomusnuorten puheenjohtajan tukena. Susanna Koski on myös kokoomuksen Pohjanmaan piirin puheenjohtaja. Soini on puolestaan toistuvasti painottanut, että perussuomalaisissa ei ole sijaa rasismille, Paloniemi muistuttaa.

Halla-aho laillistaisi rasistiset herjaukset

Katainen tyrmää kokoomusnuorten linjaukset

Tujunen: Kokoomusnuorten rasismilinjaus järjetön

Uusimmat

Keski-Suomi

Näin paljon rauhanturvaaja tienaa alimmillaankin – moni tekee isot säästöt

Autoihin murtauduttiin Vaajakoskella – poliisi nappasi tekijän verekseltään

86-vuotiaan Toivo Muhosen elämä ollut työtä, työtä, työtä ja vieläkin työtä – 11-vuotias Hugo Kinnunen kuunteli hänen elämäntarinansa, mutta ei jäänyt sanattomaksi

Karstulalainen lääkäri Ilkka Kunnamo tekee työkaluja kollegoilleen ympäri maailmaa – hoitosuositusten kehittäjä haluaa terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä

Konttiravintoloistaan tunnettu Jarna Kaplas valittiin Vuoden nuoreksi yrittäjäksi – Johannes Karjulalle pronssia

Ailamari Vehviläinen Jyväskylästä jatkoon Tangomarkkinoiden karsinnasta

Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.