Kunnanjohtajan erottamisesta nettialoite – Sirniö aikoo keskustella poliisin kanssa

Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniö sanoo keskustelevansa poliisin kanssa nettialoitteesta, jossa vaaditaan Petäjäveden kunnanjohtajan vapauttamista tehtävästään. Kuntalaisaloite.fi-sivustolla torstaina 3.12. julkaistussa aloitteessa oli lauantai-iltana 30 allekirjoitusta. Aloitteen allekirjoittajat vaativat kunnanvaltuustoa vapauttamaan kunnanjohtajan toimestaan välittömästi. Vaatimusta perustellaan pitkään jatkuneella luottamuspulalla sekä kuntalaisten että päättäjien keskuudessa.

– Kunnanjohtaja on omavaltaisilla toimillaan asettanut päätöksenteon mahdottomaan asemaan. Päättäjien tulee pystyä luottamaan valmistelevaan virkamieheen, näin ei ole ollut. Hänen toimet ovat olleet vahingollisia Petäjäveden kuntakuvalle avoimena, rehellisenä ja asukasmyönteisenä pitäjänä. Lisäksi hänen toimiaan ovat leimanneet epäilyt erilaisten uskonnollisten ja aatteellisten yhteisöjen suosimisesta, aloitteessa todetaan.

Aloitteeseen on kirjattu ylös lukuisia "viimeaikaisia esimerkkejä hänen (Sirniön) toiminnastaan". Mainitut toimet liittyvät muun muassa Verkko-osuuskunta Kuuskaistaan sekä vastaanottokeskuksen perustamiseen Petäjävedelle.

Sirniön tietoon aloite ja sen sisältö tulivat lauantaina iltapäivällä. Hänen mukaansa kyse on voimakkaasta hyökkäyksestä ja syytöksestä, joka tulee myös henkilökohtaiselle tasolle.

– Minun käsitykseni on, että tämä saattaa täyttää kunnianloukkaukseen liittyvät tunnusmerkit, joten tulen tekemään asiasta tutkintapyynnön poliisille tai ainakin tulen käymään poliisin kanssa asiasta keskustelun, hän kommentoi tuoreeltaan.

Sirniö luonnehti aloitteen sisällön menevän "röyhkeälle tasolle" ja sen sisältämien väittämien olevan "täyttä valetta".

– Silloin kun lähdetään täysin perätöntä tietoa tarkoitushakuisesti ja toista loukkaavasti tuomaan esille, niin kaikkea ei virkamiehenkään tarvitse sallia. Minun kohdallani kynnys on nyt ylittynyt. Poliisi voi sitten tutkia, kuinka pitkälle tällä tavalla voidaan kirjoitella, että se on lain sallimissa rajoissa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Kokkonen (kesk.) kuuli kansalaisaloitteesta lauantaina iltapäivällä Keskisuomalaisen toimittajalta, eikä pystynyt kommentoimaan asiaa tarkemmin tutustumatta aloitteeseen. Hän kuitenkin korosti, ettei hänellä henkilökohtaisesti ole luottamuspulaa kunnanjohtajaa kohtaan.

Petäjäveden kunnanjohtajana vuodesta 2000 toiminut Sirniö, 64, antoi syyskuussa kunnanhallitukselle ennakkoilmoituksen vanhuuseläkkeelle siirtymisestään vuoden 2016 lopussa.

Keskisuomalainen ei lauantaina tavoittanut aloitteen vastuuhenkilöksi sivulla nimettyä petäjävetistä Ilpo Sakari Koikkalaista kommentoimaan asiaa.