Poliisi pyytää havaintoja Kannonkosken palosta

Poliisi on tehnyt Kannonkosken kunnantalon tapahtumapaikalla teknistä- ja taktista tutkintaa sunnuntaipäivän aikana. Tutkinta jatkuu edelleen maanantaina.

Poliisi ei ota kantaa mahdolliseen palon syttymissyyhyn tässä vaiheessa. Poliisi pyytää havaintoja Kannonkosken keskusta-alueelta lauantain ja sunnuntain välisen yön ajalta. Havaintoja voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen rikosvihjeet.keski-suomi.sisa-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 050 456 0471.

Kannonkosken kunnantalo on tuhoutunut käyttökelvottomaksi rajussa tulipalossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta kello 2.22. Kello 4.30 kunnantalo oli täyden palon vaiheessa, ja jo tuolloin kävi selväksi, että rakennus tulee tuhoutumaan käyttökelvottomaksi.

Tiettävästi syttymishetkellä rakennuksessa ei ollut henkilöstöä, eikä palo näin ollen aiheuttanut henkilövahinkoja.

Päivystävä palomestari Anna-Mari Kosunen kertoi sunnuntaina kello 8.30, että palo on saatu hallintaan ja käynnissä ovat jälkisammutustyöt.

– Liekit on saatu alas. Pesäkkeitä on edelleen ympäri rakennusta ja savunmuodostus on siksi suurta.

Paikalla sammutustöissä oli parhaimmillaan kolmisenkymmentä henkilöä pelastuslaitoksen 11 yksiköstä Kannonkoskelta, Saarijärveltä, Kivijärveltä, Karstulasta ja Viitasaarelta.

Kunnan keskustassa, Järvitie 1:ssä sijaitsevan kunnantalon läheisyydessä on omakotitaloja ja kauppaliike, mutta palomestarin mukaan tuli ei olllut vaarassa levitä muihin rakennuksiin. Savunmuodostus on edelleen paikoin voimakasta, mutta siitä ei arvioida olevan vaaraa naapurustolle.

Palomestarin tietojen mukaan kunnantalo on rakennettu vuonna 1947. Kyseessä on vajaan 500 neliön suuruinen, kaksikerroksinen, puurakenteinen kiinteistö, joka pitää sisällään toimistotiloja.

Palon sammutustöiden arvioidaan kestävän pitkälle sunnuntai-iltapäivään.

Katso video palopaikalta

Voiko olla sattumaa? – Hoitokoti tuhoutui palossa tammikuussa

"Todella pahalle näyttää ja todella pahalta tuntuu"

Kannonkosken kunnantalo paloi käyttökelvottomaksi