Poliisilla rauhallinen päivä myös perjantaina

Ensimmäinen täysi rallipäivä sujui poliisin näkökulmasta torstain tapaan rauhallisesti.

Liikkuvan poliisin liikennevalvonnassa jaettiin perjantaina noin 70 ylinopeussakkoa. Neljä kuljettajaa menetti ajokorttinsa vakavan piittaamattomuuden vuoksi. Heistä kolme oli moottoripyöräilijöitä, jotka ajoivat 100-110 kilometriä alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Neljäs korttinsa menettänyt ajoi henkilöautolla 138 kilometriä tunnissa kahdeksankympin rajoitusalueella.

Lisäksi jaettiin yhteensä kuusi sakkoa vaarallisista ohituksista, ajoneuvon kuntopuutteista ja kortitta ajosta ja näiden lisäksi kymmenkunta kirjallista huomautusta.

Liikkuva poliisi puhallutti valvonnan ohessa noin 150 kuljettajaa, mutta yhtään rattijuoppoa ei paljastunut.

Jyvässeudun vesiliikenteessä perjantai oli torstaita rauhallisempi. Poliisin antoi vesillä suorittamassaan valvonnassa muutamia huomautuksia veneiden varustepuutteista. Yhtään ruorijuoppoa ei jäänyt kiinni.

Poliisi luonnehti perjantaita yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvien poliisitehtävien osalta tavanomaiseksi, vaikka ihmisiä oli liikkeellä huomattavasti normaalia enemmän.

Rallituristien leiriytymisestä ja pysäköinnistä aiheutui haittaa paikallisille asukkaille, mutta erikoiskokeilla on vältytty vakavilta järjestyshäiriöiltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisilla rauhallinen rallitorstai