Rantasandaalit laudasta ja komeasti maaliin

Järvi-Suomen piirin partiolaiset kilpailivat lauantaina Jyväskylän Vaajakoskella. 7–17-vuotiaat kilpailijat suorittivat kisamatkan varrella kaikenlaisia tehtäviä, muun muassa valmistivat itselleen rantasandaalit ja hoitivat palovammoja.

– Kisapäivä sujui oikein hyvin. Partiolaiset olivat kilpailussa mukana iloisella mielellä. Maaliin tultiin maavaatteen alitse. Tehtävinä kisassa oli muun muassa rantasandaalien valmistus niin, että materiaalina oli laudanpala ja farkkukangasta. Ensiapurastillla hoidettiin palovammaa ja suunnistustehtävässä kilpailijoiden piti paikantaa itsensä kartalle, kilpailun johtaja Vaajakosken Valppaan Mari Vaara kertoo.

Partiotaitokisoijen merkeissä Jyväskylään kokoontui yli 800 partiolaista. Kauimmaiset saapuivat kaupunkiin muun muassa Kuopiosta, Anttolasta ja Mäntyharjulta. Järvi-Suomen piirin pohjoisosan partiotaitokilpailut käytiin samaan aikaan Kajaanissa.

Pienempien, sudenpentujen ja seikkailijoiden kevätkisoista vastasivat Vaajakosken Valppaat ry ja isompien partiolaista oranssin ja vihreän sarjan kilpailun järjestivät Jyväskylän Versot ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.