Riita kärjistyi ampumiseen ja laajoihin etsintöihin Joutsassa – Ampuja käveli myöhemmin itse poliisiasemalle

Joutsassa tapahtui perjantaina yöllä ampumavälikohtaus, joka johti laajoihin etsintöihin. Tapauksen tutkinta nytkähti eteenpäin lauantaina, kun ampuja käveli itse poliisiasemalle Jyväskylässä.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina aamuyöllä kahden aikaan, kun neljän miehen välille tuli riitaa Joutsan Venetahontiellä. Riidan seurauksena vuonna 1970 syntynyt sipoolaismies lähti paikalta omalle tilalleen ja palasi sitten paikalle aseen kanssa.

Palattuaan mies ampui kohti asunnon ulko-ovea. Asunnossa oli tuolloin sisällä kolme muuta miestä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Ampujaksi epäilty mies poistui paikalta autolla. Poliisi etsi häntä yöllä muun muassa Joutsasta ja Sysmästä. Ampujaa tai asetta ei kuitenkaan löydetty.

Lauantaina iltapäivällä mies ilmottautui itse poliisiasemalle Jyväskylässä. Ampuma-ase löytyi poliisin suorittamissa tarkemmissa etsinnöissä miehen omistaman tilan pihapiiristä. Hänellä ei ollut lupaa aseeseen.

Miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Poliisin mukaan tutkintanimikkeet kuitenkin tarkentuvat esitutkinnan aikana.

– Osallisia on tarkoitus kuulustella nyt viikonlopun aikana. Kiinniotettu mies on tällä hetkellä pidätettynä, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi tapahtumien kulkua tarkemmin tai anna tarkempia tietoja teossa käytetystä ampuma-aseesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .