Sadantonnin Tesla "tankattiin" jämsäläiskoulun tolpasta

Tv:stä tuttu juontaja, näyttelijä Antero Vartia kävi vihreiden puoluekokouksessa viikonloppua ja herätti huomiota upealla urheiluautollaan.

Vartian Tesla-merkkistä sadantonnin autoa oli vaikea olla huomaamatta, sillä hän pysäköi sen puoluekokouspaikan, Paunun koulun pääoven viereen.

– Oli pakko tuoda se tähän ladattavaksi, selitti Vartia.

Vartian Tesla onkin varsinainen vihreä unelma, sillä se on täysin päästötön sähköauto.

– En usko, että ihmisten käytöstä autoilun suhteen pystytään muuttamaan kovin paljon. Mutta meillä on olemassa teknologia, jolla autoilun päästöihin pystytään vaikuttamaan, tässä on esimerkki siitä, sanoin Vartia.

Vartia on ehtinyt ajella Teslallaan kolme kuukautta ja käytti sitä myös eurovaalikampanjassaan. Kilometrejä on mittarissa 5 500, mutta Vartia laskeskelee maksaneensa autonsa käyttämästä sähköstä vain viitisen euroa. Useissa paikoissa, kuten Paunun koululla viikonloppuna sähköauton lataamisesta ei pyydetä maksua.

– Tässä kulutan Paunun koulun sähköä noin 1,50 eurolla. Sain siihen luvan.

Tavallisesti Vartia lataa autoaansa Helsingin Stockmannin autohallissa, jossa siitä ei myöskään peritä eri maksua. Täydellä latauksella Tesla kulkee 500 kilometriä.

– Tämä on ajo-ominaisuuksiltaan paras ja turvallisin auto, mitä olen ajanut, kertoi Varia, jonka edellinen autoni oli Audi A6.

Teslan hinta on varusteluista riippuen 90 000 – 120 000 euroa.

Valtaosa vihreistä saapui Jämsän puoluekokouksen junilla ja busseilla.