Sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka suojelee Pyöräretken

Sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka on lupautunut Keuruulla 5.–6.7. järjestettävän Pyöräretki 2014 -tapahtuman suojelijaksi. Taiteilija tunnetaan pyöräretkeilijänä, pyöräilyn puolestapuhujana ja Vuoden 2012 pyöräilijänä (kuvassa hänen pyöräilykenkänsä). Hän on tehnyt useita pyörämatkoja myös ulkomaille sekä luonut pyöräilyyn liittyviä sarjakuvia ja kirjoja.

Pyöräretki-tapahtuma pidetään kolmannen kerran. Tapahtuman yhteydessä ratkotaan jälleen myös pyöräretkeilyn Suomen mestaruudet.

Pyöräretken järjestää Seikkailu- ja elämysseura Kalke ry. yhteistyössä Keuruun kaupungin, Pyöräilykuntien verkoston, Keurusselän seudun ja Urheiluareenan kanssa. Pääpyöräilijänä toimii keuruulaislähtöinen retki- ja luonto-opas Tomi Mandelin.

Tapahtuman osallistujat pyöräilevät erilaisten käyntikohteiden kautta ja itse valitsemiaan reittejä yhteensä 50–240 kilometriä. Kohteissa he ratkovat pyöräilyyn ja retkeilyyn liittyviä tehtäviä. Niissä voidaan kysyä esimerkiksi miten korjataan katkenneet ketjut tai testataan liikennesääntöjen tuntemista.

Uusimmat

Keski-Suomi

Ympäristöahdinko muotoutui musikaaliksi, jonka tekemiseen ei yksi lukukausi riittänyt – Äänekosken lukiolaiset käsikirjoittivat, sävelsivät ja sanoittivat teoksensa itse

Poliisiin voi tietysti luottaa, mutta entä vaihtoautorivistöstä kurkkivaan entiseen poliisiautoon?

Tiesitkö tämän Nikolainkulmasta? Jyväskylän historian merkittävin pidätys ja yhteys vuoden 1912 olympialaisiin

JYP piti pintansa ja teki sen mitä pitikin – RD:n tulikoe päättyi kolmeen pisteeseen

"Käsijarru ei toimi ja joudutte jonkun verran kärsimään" – Linja-autonkuljettajan outo monologi hämmensi matkustajia Jyväskylästä Tampereelle

Potilastietojärjestelmän aikataulun on pidettävä Muuramessa

Happee pelaa tänään Suomen Cupin finaalipaikasta ja sunnuntaina liigapisteistä – ”Suomen Cup on yksi kauden päätavoitteista"

"Talo on kuin hyvä kaveri" – plastiikkakirurgi myy arvokohdetta Jyväskylän Älylässä yli 800 000 eurolla haikein mielin

Joillakin Nordean asiakkailla vaikeuksia maksamisessa – "Ongelma poistuu sovelluksen päivittämisellä"

Keski-Suomi kuroi kiinni "menetetyn vuosikymmenen" – maakunnan yrityksissä on nyt työntekijöitä yhtä paljon kuin huippuvuonna 2008

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.