Satamakadun rakentaminen etenee

Satamakadun laskun rakennustyöt on aloitettu.

Satamakatu lasketaan vajaan 200 metrin matkalta betonikaukaloon, joka on 40 metriä lukuun ottamatta ylhäältä avoin. Syvimmillään katu kulkee noin kaksi metriä järven pinnan alapuolella.

Uudet järjestelyt paitsi helpottavat suurten tapahtumien järjestämistä Lutakossa, myös lisää alueen viihtyisyyttä ja mahdollistaa kevyen liikenteen turvallisen kadunylityksen.

Hankkeen urakkahinta on 6,6 miljoonaa euroa. Kyseessä on tarjouskilpailun halvin tarjous. Hintaan sisältyy Lutakonaukiolta satamaan johtava Satamakadun ylittävä siltakansi. Satamakatua käyttää vuorokaudessa yli 20 000 ajoneuvoa.

Tavoitteen mukaan uusittu Satamakatu otetaan käyttöön 16. kesäkuuta 2012. Kokonaisuudessaan rakennustyö valmistuu lokakuussa 2012.

Parkkitalo työn alle

Lutakonaukion alle rakennettavan pysäköintilaitoksen rakennustyöt alkavat tämän viikon aikana. Tavoitteena on, että maanalaisen laitoksen kansi on valmiina aukion pohjoispäässä 13. toukokuuta 2012 mennessä, jotta kaupunki pääsee aloittamaan aukion pintarakenteiden teon.

Muilta osin pysäköintitalon kansirakenne valmistuu kesäkuussa 2012. Sisätilojen rakentaminen jatkunee vielä sen jälkeen.

Pysäköintilaitos otetaan käyttöön loppukesällä 2012. Laitokseen tulee 320 autopaikkaa.

Laitoksen rakennuskustannukset ovat lähes 14 miljoonaa euroa.

Uusimmat

Keski-Suomi

Ympäristöahdinko muotoutui musikaaliksi, jonka tekemiseen ei yksi lukukausi riittänyt – Äänekosken lukiolaiset käsikirjoittivat, sävelsivät ja sanoittivat teoksensa itse

Poliisiin voi tietysti luottaa, mutta entä vaihtoautorivistöstä kurkkivaan entiseen poliisiautoon?

Tiesitkö tämän Nikolainkulmasta? Jyväskylän historian merkittävin pidätys ja yhteys vuoden 1912 olympialaisiin

JYP piti pintansa ja teki sen mitä pitikin – RD:n tulikoe päättyi kolmeen pisteeseen

"Käsijarru ei toimi ja joudutte jonkun verran kärsimään" – Linja-autonkuljettajan outo monologi hämmensi matkustajia Jyväskylästä Tampereelle

Potilastietojärjestelmän aikataulun on pidettävä Muuramessa

Happee pelaa tänään Suomen Cupin finaalipaikasta ja sunnuntaina liigapisteistä – ”Suomen Cup on yksi kauden päätavoitteista"

"Talo on kuin hyvä kaveri" – plastiikkakirurgi myy arvokohdetta Jyväskylän Älylässä yli 800 000 eurolla haikein mielin

Joillakin Nordean asiakkailla vaikeuksia maksamisessa – "Ongelma poistuu sovelluksen päivittämisellä"

Keski-Suomi kuroi kiinni "menetetyn vuosikymmenen" – maakunnan yrityksissä on nyt työntekijöitä yhtä paljon kuin huippuvuonna 2008

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.