Sataman Yö valtaa taas Jyväskylän sataman

Sataman Yö rantautuu Jyväskylän satamaan jälleen tänään. Fiesta kestää lauantaihin. Tänä vuonna satamassa kuullaan neljän päivän aikana yli 50 esiintyjää.

Tapahtumaa juhlitaan mm. Lauri Tähkän ja Elonkerjuun tahtiin. Pop Fest -lavalla nähdään myös Martti Servo ja Napander, Jani & The Jetsetters, Ari Koivunen, Katri Ylander ja Dannyn 40-vuotisjuhlashow.

Järjestäjien mukaan Sataman Yön ohjelmisto on osin kasattu "rehellisistä" rock-yhtyeistä. Nämä ovat niitä bändejä, jotka eivät kuulemma "sovi eri aikoina muodissa oleviin valtavirtauksiin". Monet näistä yhtyeistä ovat tahkonneet jo vuosia, mutta suuri menestys on syystä tai toisesta jäänyt saavuttamatta.

Yksi mielenkiintoisista esiintyjistä on kouvolalainen, sinfonista fantasia-folkmetallia soittava Kivimetsän Druidi, joka on kesäkuun alussa solminut levytyssopimuksen Century Media Recordsin kanssa. Yhtye tulee Jyväskylään suoraan Noice Camp -studiolta, jossa uuden albumin nauhoitukset ovat alkaneet. Syksyllä levynjulkaisun jälkeen yhtye lähtee laajalle Euroopan turneelle.

Sataman Yön kaikki viisi esiintymislavaa sijaitsevat anniskelualueilla, joten kaikki keikat ovat K18.