Satamankärjessä saa pysäköidä merkkien mukaan – älä tuki pelastustietä

Jyväskylän Satamankärjessä pysäköinti on sallittu, mutta vain liikennemerkkien osoittamissa paikoissa. Keskisuomalaisen verkkopalvelussa sekä keskiviikon paperisessa Keskisuomalaisessa julkaistusta kartasta saa käsityksen, että sataman kärjessä pysäköinti olisi kokonaan kielletty.

Alueella on viisi henkilöautoille tarkoitettua pysäköintiriviä ja yksi rivi matkailuautoille. Niissä on voimassa neljän tunnin kiekkopysäköinti tai asukaspysäköinti B-luvalla (kts. kartta).

Lisäksi kaksi, aiemmin henkilökunnan pysäköintipaikaksi varattua riviä on muutettu talven ajaksi kaikkien käyttöön neljän tunnin kiekkopysäköinnillä (kts. kartta). Toukokuun alussa ne palautetaan takaisin satamassa työskentelevien pysäköintipaikaksi.

Jyväskylän kaupungin katu- ja satamamestari Jan Viilos korostaa oikeinpysäköinnin merkitystä myös siksi, että sataman kärjessä kulkevan pelastustien on oltava koko ajan pelastusajoneuvojen käytettävissä.

– Alueella on voimassa aluekieltomerkki, mikä siis tarkoittaa sitä, että pysäköidä saa vain merkityillä paikoilla. Yksikin väärinpysäköity auto aiheuttaa pian sen, että viereen ajaa toinen, sitten kolmas ja pian koko rivi autoja on väärässä paikassa. Toivoisin, että ihmiset katsoisivat merkkejä ja pysäköisivät niiden mukaan, Viilos sanoo.

Sataman sakkojen syy selvisi: "Eiväthän ambulanssit voi laiturilta hypätä"

Ulkoilijat närkästyivät viikonloppuna: "Luistelu Jyväsjärvellä maksoi monelle 60 euroa"