Savelan asuinrakentaminen loppusuoralle

Rakennusliike Skanskan kymmenen talon urakka Jyväskylän Savelassa on pääsemässä loppusuoralle, sillä viimeisenä rakennettavan talon, Asunto Oy Jyväskylän Postikartanon, rakentaminen on tarkoitus aloittaa marraskuussa. Skanska on rakentanut aluekokonaisuutta Savelaan vuodesta 2010 lähtien.

Postikartanon kahdeksankerroksiseen rakennukseen on suunniteltu yhteensä 47 asuntoa, jotka ovat kooltaan 39,5?69 neliötä. Jos rakentaminen alkaa suunnitellusti, asunnot valmistuvat alkuvuodesta 2016.

Kymmenen talon kortteli koostuu kahdeksankerroksisista pistetaloista ja nelikerroksisista lamellitaloista.

Parhaillaan Skanskalla on menossa useita eri rakennushankkeita Savelassa: Laajavuorentie 6:n 40 asuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle, Vehkakatu 12:n 43 asuntoa TA-Yhtymä Oy:lle sekä 47 asuntoa Skanskan omaan projektikehityskohteeseen As. Oy Jyväskylän Postimestariin. Näistä Postimestari valmistuu loppuvuodesta 2014, kun taas Laajavuorentie 6 ja Vehkakatu 12 valmistuvat vuonna 2015. Kun Savelan rakentaminen on saatu päätökseen, korttelissa on kaiken kaikkiaan noin 350 asuntoa.

Savela sijaitsee 2,5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Pesäpalloväki on iloinen Jyväskylän Kiri-hankkeesta – "Kukaan pelaaja, joiden kanssa olemme keskustelleet, ei ole sanonut ei"

27 hiehoa yhä karkuteillä Leivonmäen kansallispuistossa – hiekkamontulle saarrettu lauma pääsi jälleen karkuun

Jyväskyläläisten Anniinan ja Jarkon vesibussista rakennettu kesäkoti on Suomen kolmanneksi kaunein mökki

Uudet liikennevalot lupaavat helpotusta Vaajakosken liikenneruuhkiin, mutta odotus jatkuu vielä

Kivijärveläinen Antti Kotilainen valmistautuu vuoden päähän siirrettyihin frisbeegolfin EM-kisoihin – nopea käsi on miehen salaisuus

Keuruulla tapahtuu Suomen kuvataiteen päivänä perjantaina –  tarjolla residenssitaiteilijoiden työskentelyä, vuosinäyttelyn avaus sekä avoin maalaustapahtuma

Aiemminkin jyväskyläläistä parturiliikettä väijynyt orava sotki itsensä kiipeliin takahuoneessa – "Verhon takana se katsoi kaihoisasti ulos"

Tourulan sillalle tulee uusi miniramppi skeittareille – lähellä olympiapaikkaa oleva Heini Luotola valoi torstaina betonia nilkkavammasta huolimatta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.