Seikkaile itsellesi joulukuusi – Nopein geokätkön löytäjä saa joulupuun

Vikkelät geokätköilijät voivat saada Keski-Suomessa ilmaisen joulukuusen. Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi on mukana Metsänhoitoyhdistysten toteuttamassa geokätköilyssä, jossa täytyy löytää joulukuusi GPS-koordinaattien avulla. Nopein löytäjä saa viedä kuusen kotiinsa.

Kuusia piilotetaan Keski-Suomen alueelle hieman yli kaksikymmentä. Mukana on 12 eri kuntaa, joten joistakin kunnista löytyy useampi kuusi. Esimerkiksi Äänekoskelle piilotetaan neljä kuusta ja Saarijärvelle viisi.

Joulukuuset odottavat hakijaansa gps-koordinaattien osoittamassa paikassa lauantaina 13.12. Koordinaatit julkaistaan Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen nettisivulla lauantaiaamuna kello 8.

Joulupuu on valmiiksi kaadettu. Sen tunnistaa kuusen ympärille kiedotusta punaisesta kuitunauhasta. Kätköpaikassa on kuusen lisäksi kätköpurkki ja siellä lokivihko, johon jokainen paikan löytänyt voi kirjata käyntinsä.

Joulukuusen geokätköetsintä järjestetään Keski-Suomessa nyt toista kertaa. Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen tiedottajan Sari Haapamäen mukaan tapahtuma herätti viime vuonna paljon kiinnostusta.

– Tempaukseen osallistui paljon lapsiperheitä, jotka olivat seikkailumielessä liikkeellä, Haapamäki kertoo.

– Tällä tapahtumalla haluamme innostaa metsällisten harrastusten, kuten geökätköilyn ja suunnistuksen pariin, ja perheitä viettämään aikaa yhdessä, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen toiminnanjohtaja Ilpo Pentinpuro toteaa.

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi haluaa huomauttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Geokätkökuuset ovat poikkeuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Heinäkuussa rikottiin Tikkakosken Ilmavoimamuseon kävijäennätyksiä – kävijämäärä kasvoi kolmanneksella

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

Enduron SM-sarja jatkuu Muuramessa – Paikalla maailman parhaita ajajia

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

Tilapäinen auton tarve? Jyväskylän kaupunki vuokraa kimppa-autoja myös yksityishenkilöille

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Jyväskyläläinen maajoukkueen päävalmentaja kirjoitti tiiliskiviromaaniaan yli kymmenen vuotta, ja nyt urakka on valmis: "Vähän palaute jännittää"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.