Silmävamman aiheuttaneen ilotulitteen luovutti äidin miesystävä

Uudenvuodenaattona Jyväskylän Kypärämäessä silmävamman aiheuttaneen ilotulitteen luovutti sen sytyttäneelle 12-vuotiaalle pojalle hänen äitinsä 34-vuotias miesystävä. Poliisi epäilee miestä räjähderikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Paikalla ollut 7-vuotias poika sai patatyyppisestä ilotulitteesta vammoja silmäänsä.

– Äiti tai hänen miesystävänsä eivät kuitenkaan olleet paikalla, kun 12-vuotias sytytti ilotulitteen. Kerrostaloyhtiön pihalla oli silloin ilmeisesti enemmänkin väkeä, sekä lapsia että aikuisia, mutta juuri näiden lasten vanhemmat eivät olleet silloin paikalla, kertoo rikosylikonstaapeli Kimmo Seppänen.

Poliisi on kuullut tapauksesta äitiä ja hänen 12-vuotiasta poikaansa. Äidin miesystävä on myöntänyt sekä hankkineensa ilotulitteet että luovuttaneensa ne lapselle.

Miesystävä kutsutaan vielä kuultavaksi asiasta. Lisäksi poliisi puhuu asianomistajan eli 7-vuotiaan pojan äidin kanssa.

– Kun 7-vuotias pääsee kotiin, haluamme kuulla hänen kokemuksensa, ja jututamme myös silminnäkijöitä, Seppänen kertoo.

Poikaa hoidetaan Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa. Ilta-Sanomien mukaan simälääkäri oli ennustanut eilen keskiviikkona, että näkö palautunee vielä ennalleen, vaikka onkin vielä heikentynyt.

Tapaus sattui, kun valopalloja lähettävästä padasta oli loppunut pallojen tulo. Silloin paikalla ollut 7-vuotias poika käveli ilotulitteen luokse ja katsoi sitä ylhäältä päin. Tässä vaiheessa ilotulitteen viimeinen lataus lähtikin liikkeelle ja osui poikaa suoraan kasvoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Raketin silmäänsä saaneen seitsenvuotiaan näkö heikentynyt