Tikkakoski heräsi puolustamaan lukiotaan

Verkossa on ryhdytty keräämään adressia Tikkakosken lukion kaavailtua lakkauttamista vastaan. Keskiviikkona perustettu adressi on kerännyt runsaassa vuorokaudessa yli 600 allekirjoitusta. Tikkakosken-Nyrölän alueella asuu runsaat 5000 ihmistä, joten vuorokaudessa kertyneiden allekirjoitusten määrää voi pitää huomattavana. Luonnollisesti adressiin on osallistunut muitakin kuin tikkakoskelaisia.

Adressin johdannossa perustellaan lukion säilyttämistä sillä, että pienessä lukiossa opiskelu on yhteisöllistä. Vetoomuksen perustaja pelkää myös, ettei jättilukiossa välttämättä havaittaisi syrjäytyneitä opiskelijoita.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä aikoo karsia lukioverkkoaan. Tikkakosken lukio joko lakkautetaan syksyllä 2013 tai sille annetaan mahdollisuus näyttää elinvoimaisuutensa vuoteen 2015 mennessä. Koulun pitäisi nousta vajaan puolen miljoonan euron tappiosta nollatulokseen.

Lukiossa on tällä hetkellä noin 120 opiskelijaa. Nollatulokseen pääseminen edellyttäisi, että opiskelijamäärä saataisiin nostettua 180:een.