Tshekkiläismiehelle elinkautinen brittityttöystävänsä murhasta Enontekilöllä

Henkirikos tapahtui joulukuussa 2016. Molemmat olivat Lapissa kausityöntekijöinä.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina tshekkiläismiehen elinkautiseen vankeuteen tyttöystävänsä murhasta.

Oikeuden mukaan Karen Frybl, 37, puukotti brittiläisen tyttöystävänsä hengiltä Enontekiöllä joulukuussa 2016. He olivat Lapissa kausityöntekijöinä.

Parisuhde oli ollut riitainen ja 26-vuotias uhri oli kertonut läheisilleen, että mies oli ollut väkivaltainen häntä kohtaan.

Juuri ennen puukotusta nainen soitti kaverilleen ja kertoi, että oli väkivaltaisessa suhteessa ja että mies oli potkaissut häntä vatsaan edellisenä iltana.

Kesken puhelun Frybl iski naista varoittamatta puukolla useita kertoja. Uhrin kanssa puhelimessa puhunut kaveri kuuli hyökkäyksen avoimen linjan kautta.

Oikeus katsoi, että Fryblin uhrille tekemä väkivalta oli voimasta sekä erityisen raakaa ja julmaa. Uhrista löytyi kymmeniä pisto- ja viiltohaavoja.

– Lukuisat puukoniskut osoittavat tekotavasta päättäväisyyttä, sitkeää surmaamispyrkimystä sekä kylmäverisyyttä, tuomiossa todetaan.

Oikeuden mukaan uhri oli tajuissaan ainakin osan aikaa lyöntien jatkuessa. Sivullinen mies oli kuullut naisen huudot mökistä ja mennyt sisälle, jolloin nainen oli huutanut että häntä on puukotettu ja pyytänyt soittamaan ambulanssin.

 

Puukotti myös itseään

 

Veriteon jälkeen Frybl pakeni kolmen koiransa kanssa metsään, missä hän syyttäjän mukaan pisti itseään puukolla vatsaan kahdesti ennen kuin poliisi sai hänet kiinni.

Frybl löytyi ulkoa noin viisi tuntia veriteon jälkeen. Oikeudessa hän väitti uhrin aiheuttaneen hänen vammansa. Oikeus piti selitystä epätodennäköisenä muun muassa siksi, että miehen kulkeman matkan varrelta ei löytynyt jälkiä verestä.

Fryblille tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tekoaikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa seuraukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.