Tuomiojärvelle puuhataan uutta avantouintikeskusta

Jyväskylän seudun avantouimarit ry suunnittelee rakennuttavansa Tuomiojärven entisen leirintäalueen rantaan avantouintikeskuksen.

Käytännössä hanke tarkoittaa rakennusta, johon tulisivat sauna-, suihku- ja pukeutumistilat. Nykyinen, kaupungin omistama ränsistynyt pukukoppirakennus purettaisiin. Lisätilaa tulisi noin 30 neliötä.

Jyväskylän seudun avantouimarit ry:n hallitus käsittelee asiaa maanantaina ja tehnee investointiesityksen myöhemmin kevättalvella kokoontuvalle yhdistyksen vuosikokoukselle.

– Nykyrakennus on vanha ja epäkäytännöllinen, eikä saunaakaan ole voinut käyttää vuosiin, yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Ropponen kertoo.

Hanketta kannattaa myös kaupunki

Avantouintikeskusta on hahmoteltu Tuomiojärven entisen leirintäalueen rantaan aiemminkin. Nyt toteutuminen on realistisempaa, sillä Ropposen mukaan uuden rakentamista kannattaa myös kaupunki.

Alkaahan aivan avantouintipaikan viereen nousta hiljalleen Kivelänrannan uusi asuinalue, jonka miljööseen ruma pukukoppirakennus ei enää sovi. Vireillä ollut kaava pitkitti investoinnin suunnittelua.

– Kivelänrannan vahvistettu kaava mahdollistaa sataneliöisen rakennuksen avantouimareiden käyttöön. Investointi olisi hyvä ajoittaa samaan aikaan Kivelänrannan rakentamisen ja siihen liittyvien maa- sekä LVIS-töiden kanssa. Näin säästäisimme rahaa, eikä rakennustöitäkään aloitettaisi vasta sitten, kun uudet asukkaat ovat jo muuttaneet alueelle.

Pesämuna saatavissa

Ropponen ei vielä halua kertoa edes alustavaa summaa, jonka avantouintikeskuksen rakentaminen maksaisi.

– Pyrimme saamaan investointitukea sekä kaupungilta, valtiolta että EU:lta. Pesämuna olisi saatavissa, jos myymme Eeronkadun huoneistomme ja siirrämme yhdistyksen toimiston rantarakennukseen. Myös pankkilaina on mahdollinen.

Pitäisikö jäsenmaksuja korottaa investoinnin takia?

– Ei se mahdotonta ole. Toisaalta maksukorotus ei olisi kohtuullista heille, jotka käyttävät muita avantouintipaikkojamme, puheenjohtaja Ropponen vastaa.

Jyväskylän seudun avantouimarit ry perustettiin jo vuonna 1961. Jäseniä on hieman päälle 900.

Yhdistys ylläpitää kuutta avantouintipaikkaa: Tuomiojärven entisellä leirintäalueella, Köhniön uimarannalla, Tikan venelaiturissa, Vaajakosken Uimalanniemessä, Palokassa Ollilan uimarannalla sekä Tikkakoskella Itärannan vanhalla miehistösaunalla. Kaikissa uimapaikoissa on lämpimät pukukopit sekä naisille että miehille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiesitkö tämän avantouinnista? – 4 vinkkiä parempaan pulahdukseen