Tutkintakeskus: Laukaan maneesissa vakavia puutteita

Laukaassa viime vuoden helmikuussa sortuneen maneesin suunnittelussa, valmistuksessa ja rakentamisprosessissa oli vakavia puutteita ja virheitä, toteaa Onnettomuustutkintakeskus.

Keskus toistaa ensi kertaa vuoden 2006 sortumien tutkinnassa annetun suosituksen, jonka mukaan rakennuksille tulisi kehittää katsastusmenettely.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan rakennesuunnittelun ja toteutuksen tarkastusmenettelyä pitäisi laajentaa rakennuksiin, joihin nykyinen erityismenettely ei ulotu, mutta joissa vaurion sattuessa on vakavien henkilövahinkojen riski.

Laukaan maneesi oli vuonna 1995 valmistunut teräsrakenteinen halli. Sen rakenne oli samanlainen kuin Liedossa 2010 sortuneessa rakennuksessa, jonka ongelmista Onnettomuustutkintakeskus antoi ilmoituksen turvallisuusuhasta. Viesti kulki ympäristöministeriöstä ely-keskusten kautta kuntien rakennusvalvontoihin, muttei päätynyt Laukaan maneesin käyttäjälle.

Laukaan sortumassa kuoli 10-vuotias tyttö ja neljä muuta ihmistä loukkaantui. Onnettomuustutkintakeskus tiedotti tänään saaneensa turman tutkinnan valmiiksi.

Ratsastusmaneesin katto romahti – 10-vuotias tyttö kuoli

Maneesiturmasta selvinnyt nousi jaloilleen ja jatkoi

Uusimmat

Keski-Suomi

Ympäristöahdinko muotoutui musikaaliksi, jonka tekemiseen ei yksi lukukausi riittänyt – Äänekosken lukiolaiset käsikirjoittivat, sävelsivät ja sanoittivat teoksensa itse

Poliisiin voi tietysti luottaa, mutta entä vaihtoautorivistöstä kurkkivaan entiseen poliisiautoon?

Tiesitkö tämän Nikolainkulmasta? Jyväskylän historian merkittävin pidätys ja yhteys vuoden 1912 olympialaisiin

JYP piti pintansa ja teki sen mitä pitikin – RD:n tulikoe päättyi kolmeen pisteeseen

"Käsijarru ei toimi ja joudutte jonkun verran kärsimään" – Linja-autonkuljettajan outo monologi hämmensi matkustajia Jyväskylästä Tampereelle

Potilastietojärjestelmän aikataulun on pidettävä Muuramessa

Happee pelaa tänään Suomen Cupin finaalipaikasta ja sunnuntaina liigapisteistä – ”Suomen Cup on yksi kauden päätavoitteista"

"Talo on kuin hyvä kaveri" – plastiikkakirurgi myy arvokohdetta Jyväskylän Älylässä yli 800 000 eurolla haikein mielin

Joillakin Nordean asiakkailla vaikeuksia maksamisessa – "Ongelma poistuu sovelluksen päivittämisellä"

Keski-Suomi kuroi kiinni "menetetyn vuosikymmenen" – maakunnan yrityksissä on nyt työntekijöitä yhtä paljon kuin huippuvuonna 2008

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.