Ultrajuoksija saapui Jyväskylään yli tuhat kilometriä takanaan

Hämeenkyröläinen Pasi Koskinen lähti kolme viikkoa sitten juosten Nuorgamista ja saapui tänään Jyväskylään. Juostuja kilometrejä on takana jo 1166, mutta Jyväskylästä matka jatkuu edelleen kohti Hankoa. Miehen tavoitteena on juosta tuhat mailia, eli 1609 kilometriä, elämän kunniaksi.

Koskinen haluaa jakaa juostessaan positiivisuutta ympärilleen. Yli 20 vuotta sitten syövästä parantunut ultrajuoksija on tottunut pitkiin matkoihin, mutta tuhannen mailin tempaus on konkarillekin poikkeuksellinen. Maanantaina Jyväskylään saapuessaan juoksukilometrejä oli kertynyt aamupäivän aikana 22. Käytännössä tuhannen mailin matka tarkoittaa, että Koskinen juoksee päivittäin maratonia pidemmän matkan.

– Näin pitkä juoksu-urakka on ennätyksellinen erityisesti mielenhallinnan kannalta. Mielialat ovat vaihdelleet monta kertaa ja välillä on tullut niin sanottuja rajatilakokemuksia. Kokemuksena tämä on ollut kuitenkin paljon parempi kuin etukäteen ajattelin, juoksija myöntää hengähtäessään Jyväskylässä Rengasnuoran pihassa.

Koskinen kuulostaa hyvinvoivalta ja pirteältä ja iloitsee saamastaan positiivisesta palautteesta. Tahto päästä määränpäähän on kova, mutta pakkoa juoksemiseen ei ole.

– Joka ilta kysyn itseltäni, onko oloni sellainen, että voin jatkaa matkaa kohti Hankoa. Päivä päivältä vahvistuu kuitenkin usko siihen, että pääsen perille, juoksija sanoo.

Jyväskylässä Koskinen huilasi noin tunnin ajan, minkä jälkeen matka jatkuu Muuramen ja Jämsän kautta kohti Tamperetta. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, juoksijan pitäisi olla perillä Hangossa 8. kesäkuuta.

Koskisen matkaa ja mietteitä voi seurata osoitteessa http://pasikoskinen.blogspot.fi/