Vaajakosken ympyrä jälleen kaksikaistaiseksi

Vaajakosken liikenneympyrästä tehdään syksyllä uudestaan kaksikaistainen. Keski-Suomen tiepiirin hankintapäällikön Simo Öljymäen mukaan tulevan kiertoliittymän luonnos on nyt viimeistelyvaiheessa. Parissa viikossa suunnitelman pitäisi olla lopullisesti valmis, joskaan suuria muutoksia siihen ei enää odoteta. Tiepiiri ei kuitenkaan vielä halunnut luovuttaa luonnosta Keskisuomalaiselle.

- Kyllä tämä uusi kaksikaistainen liikenneympyrä tulee hoitamaan Kanavuoresta valtateiden suunnalta tulevan liikenteen hyvin. Remontille ei enää ole mitään ylivoimaisia esteitä näköpiirissä, Öljymäki kertoo.

Myös rahoitus uudelle kiertoliittymälle on jo selvillä. Kustannusarvio liikkuu Öljymäen mukaan noin 300 000-400 000 euron tienoilla, ja se voidaan toteuttaa vain karsimalla muun muassa teiden päällystyksien uusimista.

Vaikka suunnitelma liittymästä valmistuu jo kesän aikana, päästään töihin käsiksi vasta syyskuussa. Remonttia ei Öljymäen mukaan kannata aloittaa loma-ajan, rallien ja muiden tapahtumien vilkkaan liikenteen aikana.

Lue lisää perjantain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.