Vaarallinen pakomatka Jämsästä - Takaa-ajo päättyi kolariin Padasjoella

Noin 40-vuotias mies pakeni poliisia autollaan Jämsästä aina Padasjoelle asti keskiviikkoiltana. Pakomatka päättyi ulosajoon ja alkometriin 1,3 promillea puhaltanut mies vietiin sairaalaan vammojensa takia.

Tilanne sai alkunsa Jämsässä, kun mies ajoi kovaa vauhtia poliisipartion tullessa vastaan. Partion tutka näytti auton nopeudeksi 145 km/t alueella, jossa on kahdeksan kympin rajoitus.

Partio lähti pysäyttämään henkilöautoa valoin ja hälytysäänin, mutta auto jatkoi matkaansa 24-valtatietä kohti Padasjokea. Poliisipartio ei tavoittanut autoa juuri lainkaan, sillä henkilöauton nopeus oli koko matkan noin 160–180 km/t. Jämsän ja Padasjoen välillä rajoitukset ovat pääosin 80–100 km/t. Matkaa Jämsästä Padasjoelle on yli 60 kilometriä.

Pakeneva ajoneuvo ohitti useita muita autoja muun muassa paikoissa, joissa ohittaminen on liikennemerkillä kielletty.

Autoa yritettiin tuloksetta pysäyttää piikkimatolla Padasjoella, mutta muun liikenteen takia yritys epäonnistui.

Padasjoelta noin 5 kilometriä Lahteen päin auto törmäsi edelläajavan henkilöauton perään. Pakoauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja auto pyörähti muutaman kerran katon kautta ympäri. Auto katkoi tienvarren puita mennessään ja päätyi pyörilleen ojaan tien vasemmalle puolelle.

Mies oli pudonnut auton kyydistä ulosajossa ja hänet vietiin sairaalaan. Tarkemmista vammoista ei ole tietoa.

Poliisin mukaan autosta ei tavattu matkustajia.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.