Viimeinen päivä ottaa influenssarokote – Suurin osa työntekijöistä ei halua

Jyväskyläläisten ja muuramelaisten neljäs ja viimeinen keskitetty mahdollisuus ottaa influenssarokotus on huomenna. Rokotus on mahdollista saada klo 9-15 Kyllön terveysasemalla.

– Muistutamme, että ennen klo 9 ei terveysasemalle kannata tulla, sillä emme ota ennen virallista alkua väkeä sisään vaan varustamme rokotushuoneita ja käymme työntekijöiden kanssa läpi vielä esimerkiksi rokotuskäytäntöihin liittyviä asioita, hoitotyön johtaja Anu Mutka kertaa tiedotteessa.

Rokotteita annetaan edelleen myös kaikilla Jyte:n terveysasemilla ja neuvoloissa muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

Maksuttoman rokotuksen saavat 65-vuotta täyttäneet, sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvat, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, lääkehuoltohenkilöstö, raskaana olevat naiset ja 6–35 kuukauden ikäiset lapset, varusmiespalvelukseen astuvat sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden läpipiiri.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan kausi-influenssa-aalto on hiljalleen alkamassa Suomessa, rokotteen ottamalla ehtii kuitenkin vielä hyvin suojautua influenssalta.

Varsinaisesti kuluvan talven kausi-influenssan odotetaan olevan voimakkaimmillaan tammikuun lopun ja maaliskuun 2015 välisenä aikana.

Keskisuomalainen kertoi sanomalehdessään 14. tammikuuta, että suurin osa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin henkilökunnasta ei ota infleunnsarokotusta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin työterveys Aallon liikelaitosjohtaja ja ylilääkäri Irja Korhosen mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin henkilökunnasta rokotteen otti influenssakaudella 2013 vain noin 25 prosenttia.

– Sairaanhoitopiirillä on noin 3200 sellaista henkilöä, jolle rokotus olisi hyvä antaa. 2013 syksyllä sen otti 800 henkilöä, Korhonen sanoo.

Työterveyshuoltohenkilökunnan kokemuksen mukaan vuonna 2014 rokotteita otettiin jonkin verran edellisvuotta enemmän. Suurin osa jätti kuitenkin edelleen rokotteen ottamatta.

– Monet eivät ajattele, että kyseessä on myös potilaan terveys. Rokotteista puhuttaessa osa hoitohenkilökunnasta tokaisee vain, että eikö heillä ole oikeutta sairastaa influenssaa, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Maija Rummukainen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.