Viisi siltaa Keski-Suomesta saa oman postimerkin

Viisi keskisuomalaista siltaa saa omat postimerkkinsä. Lokakuussa julkaistavan sillat ja vesi -teemaisen postimerkkisarjan on kuvannut viitasaarelainen valokuvaaja Jaakko Tähti.

Postimerkkien keskisuomalaiset sillat ovat Kuokkalan silta Jyväskylässä, Heinäjoen silta Pihtiputaalla, Vaajakosken voimalaitos Jyväskylässä sekä Viitasaarella sijaitsevat Haapasalmen kääntösilta ja yksityissilta Kärnänkoskella.

Muut sarjaan tulevat postimerkit ovat Punkalaitumella sijaitseva puusilta, Tampereella Laukon silta, Porvoossa Sikosaaren silta, Säkylässä sijaitseva puistosilta sekä Mustasaaren Raippaluodon silta.

Valokuvaaja Tähti kertoo projektin olleen haastava. Hän sai ensimmäisen yhteydenoton sillat ja vesi -teemaisesta postimerkkisarjasta vuoden 2013 maaliskuussa, jonka jälkeen hän on kiertänyt Suomea aina Helsingistä Enontekiölle ja Ilomantsista Vaasaan.

– Itellan toivomus oli, että postimerkeissä olisi siltoja eri vuorokauden- ja eri vuodenaikoina. Jo pelkästään Kärnänkosken yksityissillasta otin kuvia noin 2 500 ja kävin siellä kymmenisen kertaa, Tähti kertoo.

Postimerkkisarja julkaistaan 23. lokakuuta Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä kirjamessuilla.