Viitasaaren kaupunki ei jatka Sikamäen tuulivoimakaavan valmistelua

Viitasaaren kaupunginhallitus keskeytti yksimielisesti tuulivoimayleiskaavavalmistelun Sikamäen alueella Mäntylän kylällä. Jussi Kananen (kesk.) teki keskeytysesityksen ja perusteli sitä kaavan aiheuttamilla ongelmilla ympäristölle ja asukkaille. Hän sai kannatusta perussuomalaisten Seppo Ijäkseltä ja kokoomuksen Mirja Drakelta. Kukaan muukaan ei vastustanut.

Sikamäen tuulivoimahanke oli käsittelyssä, koska Ely halusi kaupungin kannan YVA-menettelyn tarpeellisuudesta. Hanketta suunnitteleva Tuulivoimapuisto Vöyrinkangas Oy oli vähentänyt voimaloiden määrän alkuperäisestä kahdeksasta kuuteen. Poistetut voimalat sijaitsivat alkuperäisessä suunnitelmassa Töyrijärvien itäpuolella.

Jääneet voimalat ovat edelleen liian lähellä asutusta. Hankkeessa ei toteudu sosiaali- ja terveysministeriön suositus kahden kilometrin etäisyys lähimpään voimalaan.

Hankealueen läheisyydessä on useita linnustollisesti merkittäviä luonnonsuojelualueita. Töyrijärvien väliset kannakset ovat luonnonmaisemaltaan merkittäviä kohteita. Vuorijärven kalliot ovat arvokas kallionsuojelukohde, ja Vuorijärven suot on inventointi arvokkaaksi suokohteeksi.

Toukokuussa Ely-keskus katsoi, että Sikamäen alueelle ei soveltuisi ainakaan alkuperäisesti suunniteltu kahdeksan voimalan hankemalli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.