Viitasaari: Musiikin ajan tuki vaati jälleen äänestyksiä

Viitasaaren kaupunginvaltuusto teki maanantaina periaatepäätöksen nykymusiikkifestivaali Musiikin ajan avustamisesta 35 000 eurolla vuodessa seuraavien neljän vuoden aikana. Tällä pyritään tarjoamaan kansainväliselle tapahtumalle rahkeet pitkäjänteisempään toiminnan suunnitteluun.

Musiikin aika ja erityisesti sen talous herättää jatkuvasti epäilyksiä ja tunteita Viitasaaren päättäjissä sen verran, että perinteiseen tapaan hallituksen päätösesitys ei mennyt läpi äänestyksittä. Tällä kertaa äänestyksiä tuli kaksi.

Hannu Suni (kd.) esitti keskustan Tuija Tuikkasen kannattamana, että esitys palautettaisiin hallituksen käsittelyyn. Suni piti neljää vuotta liian pitkänä jaksona avustuspäätökselle. Tämä esitys kaatui erittäin täpärästi äänin 14-13.

Seuraavasti äänestettiin Ilpo Mannisen (ps.) esityksestä, jota puoluetoveri Seppo Ijäs ja demari Mervi Paananen kannattivat. Vastaesityksen mukaan kaupungin avustus festivaalille säilyisi 30 000 eurossa vuodessa ja päätös tehtäisiin vain vuodeksi kerrallaan. Valtuusto asettui kuitenkin hieman korkeamman avustuksen kannalle äänin 18-9.

Saattaa olla, että avustuksen määrään palataan vielä kaupungin talousarviokäsittelyssä joulukuussa, vaikka periaatteesta nyt päätettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.