Vuokrat nousivat muuta maata rivakammin Jyväskylässä

Asuntojen vuokrat nousivat Jyväskylässä enemmän kuin koko Suomessa keskimäärin. Vuodessa nousua kertyi neljä prosenttia ja tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 0,8 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan vuokrien vuosinousu oli vuoden kolmannella neljänneksellä 3,5 prosenttia. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 3,0 prosenttia. ARA-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 4,1 prosenttia. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 0,5 ja ARA-asuntojen vuokrat 0,6 prosenttia.

ARA-asunnot poikkeavat vapaarahoitteisista asunnoista siinä, että niiden rakentamiseen on saatu valtion tukea. Lyhenne ARA tarkoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskusta.

Jyväskylässä keskivuokra oli syyskuun lopussa 11,94 euroa neliöltä – vapaarahoitteisissa asunnoissa 12,67 ja ARA-vuokra-asunnoissa 11,14 euroa.

Vapaarahoitteisten yksiöiden keskivuokra oli syyskuun lopussa Jyväskylässä 15,62 euroa neliöltä – nousua vuodessa 3,3, prosenttia ja kolmessa kuukaudessa 0,4 prosenttia. Yksiöiden tarjonta on kasvanut, sillä sijoittajat ovat ostaneet runsaasti asuntoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.