Yli 2 300 työtöntä vuodessa lisää Keski-Suomeen

Keski-Suomessa oli huhtikuun lopussa 2 362 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan Keski-Suomessa oli huhtikuun lopussa 20 235 työtöntä työnhakijaa. Koko maassa määrä oli 307 313, lisäystä vuoden takaisesta tilanteesta 27 899 henkilöä.

Kevätkaudelle tyypillisesti työttömyys laski kuluvan vuoden maaliskuusta. Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli 726 ja koko maassa 8 357 vähemmän kuin kuukautta aiemmin.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta eli työnvälitystilaston mukainen työttömyysaste oli huhtikuun lopussa Keski-Suomessa 15,7 prosenttia, Kainuun ja Lapin jälkeen ELY-keskusten kolmanneksi korkein. Jyväskylän työttömyys (16,1 prosenttia) oli suurten kaupunkien toiseksi pahin. Vain Lahdessa tilanne oli huonompi.

Työttömyysasteella mitaten Keski-Suomen kunnista paras tilanne oli Kyyjärvellä (11,6) ja Muuramessa (11,8 %). Korkeimmat työttömyysasteet olivat Kannonkoskella (19,4) ja Äänekoskella (18,9 %).

Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa 11,7 prosenttia.

Keski-Suomen työttömistä työnhakijoista oli kokoaikaisesti lomautettuja 1 771, maaliskuuhun verrattuna 253 vähemmän ja viime vuoden huhtikuuhun verrattuna 405 enemmän.

Vertailua vaikeuttaa se, että viime vuonna osa kokoaikaisesti lomautetuista oli ryhmälomautettuja, jotka eivät sisältyneet työnvälitystilaston lomautettuihin. Lomautusmenettely yhdenmukaistui loppuvuonna ja kuluvan vuoden tammikuusta alkaen kaikki kokoaikaisesti lomautetut sisältyvät työnvälitystilastoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Työvoiman ulkopuolelle jää yhä enemmän ihmisiä