Yritysten suhdannenäkymät heikkenivät hieman Keski-Suomessa

Keski-Suomen pienten ja keskisuurten eli pk-yritysten suhdannenäkymät ovat heikentyneet kevääseen verrattuna, mutta ovat edelleen plussalla.

Suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku (13) on heikentynyt keväästä 2014 viisi prosenttiyksikköä. Koko maan saldoluku on nyt 9 – se laski edellisestä mittauksesta seitsemän prosenttiyksikköä. Hyvinä aikoina suhdannenäkymiä kuvaava luku on jopa 30. Näissä tuloksissa ei ole nähtävissä vielä Ukrainan tilanteen vaikutuksia.

Keski-Suomessa, kuten koko maassa nähdään eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Verkottumiseen ja alihankintaan liittyvät kehitystarpeet nousevat toiseksi suurimmaksi kehityskohteeksi. Yleinen suhdannetilanne/taloustilanne nähdään kuitenkin pahimpana kehittämisen esteenä, kuten myös koko maassa.

Alueen vastaajista mahdollisuuksien mukaan kasvamaan pyrkiviä jopa 42 prosenttia, kun koko maassa vastaavasti 37 prosenttia. Voimakkaasti kasvua tavoittelevia ilmoittaa olevansa 7 prosenttia. Yritystoiminnan loppumista ennakoivia on vain 3 prosenttia. Jotta kasvu toteutuisi, tarvitaan riittävästi kannusteita esimerkiksi työmarkkinoille, kansainvälistymiseen ja verotukseen.

Tiedot käyvät ilmi tiistaina julkistetusta Pk-yritysbarometrista, joka kuvaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä. Pk-yritysbarometri perustuu yli 5 800 pk-yrityksen vastauksiin koko maassa. Keski-Suomessa vastaajia oli 359. Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö tekevät Pk-yritysbarometrin kaksi kertaa vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Keski-Suomi

Maailman ympäristöystävällisin iltapuku syntyi sellusta – Jyväskyläläisellä tehtaalla on suunnitteilla uusi laitos, joka lisäisi huomattavasti ekologisen tekstiilikuidun tuotantoa

Älykästä liikennettä – Totta se on: vihreä valo suosii linja-autoja Jyväskylässä

Suomalaiset maksoivat 50 miljoonaa tyhjästä – asiantuntijan mukaan virtuaalivaluutta Onecoiniin sijoittaneet eivät saa rahoistaan mitään takaisin

Puuppolankoskentien liittymä valtatielle suljetaan – käyttöön tulee Salmelantien uusi liittymä ja kulku päiväkodille alittaa valtatien

Nainen tunnisti ystävältään varastetun läskipyörän ja jäljitti sillä karkuun pinkoneen varkaan Jyväskylässä

100-vuotias Juho Vuoristo ei koskaan hankkinut autoa eikä ajokorttia – Taustalla vaimon päätös

Jämsän terveysriidan sovittelusta päätetään maanantaina – ulkopuolisen välittäjän hankkimista harkitaan

Jukka Lehtinen Keski-Suomen ely-keskuksen ylijohtajaksi

Jyväskyläläinen Mikko sai puhelun "tekniseltä tuelta" ja päätti vedättää huijaria – "Ajattelin, että keskustelen sen kanssa ja esitän tyhmää"

Hirvivahinkokorvausten määrä puolittui Keski-Suomessa – eniten korvauksia maksetaan Keuruuseen, Toivakkaan ja Kivijärvelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.