Äänekoskelaismies nimesi pahoinpitelijänsä kahden vuoden jälkeen – oikeuden mukaan aika voinut muokata käsitystä

24-vuotiaan äänekoskelaismiehen saama syyte törkeästä pahoinpitelystä on hylätty Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Miehen syytettiin pahoinpidelleen 43-vuotiasta paikkakuntalaismiestä yksityisasunnossa Äänekoskella maaliskuussa 2016 lyömällä tätä päähän rautaputkella ja potkimalla päähän siten, että mies menetti tajuntansa, sai aivotärähdyksen sekä haavoja päähänsä.

Oikeus hylkäsi syytteen, koska katsoi tekijän jääneen epäselväksi. Tuoreeltaan tapahtuneen jälkeen mies oli kertonut poliisille, ettei tiedä kuka hänet on pahoinpidellyt ja missä. Seuraavana päivänä lääkärissä ja poliisin puhutuksessa hän ei ollut muistanut tapahtumasta mitään.

Kun tapahtuneesta oli kulunut liki kaksi vuotta, mies nimesi tekijän poliisille. Hän kertoi, ettei ollut uskaltanut aiemmin kertoa asiasta. Mies kertoi myös kuulleensa useammalta eri taholta, että nimeämälleen miehelle olisi maksettu hänen pahoinpitelystään.

Oikeus arvioi, että pitkän ajan kuluminen on voinut muokata miehen käsitystä tapahtumapaikasta, tapahtumien kulusta ja tekijästä. Myös miehen jälkikäteen kuulemat huhut ovat oikeuden mukaan voineet vahvistaa hänen mielikuvaansa tekijästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .