Äänekoskella kaatuneen kuorma-auton kuljettaja viety sairaalaan – irrottaminen kesti yli puoli tuntia

Äänekoskella Paatelan rautatiesillan alle kaatuneen kuorma-auton kuljettaja on viety Keski-Suomen keskussairaalaan, kertoo päivystävä palomestari Mikko Thusberg.

Miehen ulos saaminen autosta kesti yli puoli tuntia.

– Auton ohjaamo oli aika lytyssä kallionseinämää vasten, eikä tilaa ollut juuri nimeksikään. Ensihoito piti saada paikalle, ja samalla rupesimme repimään hyttiä auki, jotta kuljettaja saataisiin pois sieltä, Thusberg sanoo.

– Kuljettaja oli hereillä, vastaili kysymyksiin ja liikutteli raajojaan. Kyllä häntä kiireellä lähdettiin viemään sairaalaan. Liike-energiat ovat hirveitä ja massat isoja, joten vammoja epäillään ennen kuin ne saadaan poissuljettua.

Palomestarin mukaan kuorma-auto vahingoittui onnettomuudessa pahoin.

Äänekoskentie suljettiin liikenteeltä onnettomuuspaikalla. Poliisi on ohjannut liikennettä kevyen liikenteen väylän kautta. Thusberg arvioi kello kolmen jälkeen, että auto saataisiin hinattua tieltä tunnin kuluessa.

Onnettomuuspaikalla otetuissa kuvissa näkyy, että kaatuneen kuorma-auton vieressä on nosturi. Thusberg ei kommentoinut sitä, onko nosturi ollut kuorma-auton lavalla, ja onko kaatuminen mahdollisesti johtunut nosturin osumisesta siltaan.

– Poliisi selvittää onnettomuutta, Thusberg sanoo.

Kuorma-auton keula on Äänekoskelle päin. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle kello 13.48.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .