Äänekoskella kirjoilla ollut tuomittiin elinkautiseen – tunnettiin iskelmälaulajana

Monisairas mies oli ollut iskelmälaulajan fani ja tutustunut tähän sosiaalisen median kautta, Ilta-Sanomat kertoo.

Äänekoskella kirjoilla oleva Markus Huitsi tuomittiin maanantaina elinkautiseen murhasta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi iskelmälaulajanakin tunnetun Huitsin murhasta, joka oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla viime maaliskuussa.

Ilta-Sanomien mukaan uhrista löytyi 66 kahdella eri veitsellä aiheutettua pisto- ja viiltohaavaa.

Syytteen mukaan uhri oli monisairas mies, joka pystyi liikkumaan ulkona pyörätuolilla. Käräjäoikeus katsoi teon kokonaisuutena erityisen törkeäksi, sillä Huitsi oli lyönyt terveydentilansa takia puolustuskyvytöntä uhria, kun tämä makasi maassa, Etelä-Suomen Sanomat kertoo.

Monisairas mies oli ollut iskelmälaulajan fani ja tutustunut tähän sosiaalisen median kautta, Ilta-Sanomat kertoo. Huitsin, syntynyt vuonna 1974, ja uhrin, syntynyt vuonna 1977, välille syntyi henkilökohtainen suhde sekä myös hoitosuhde joulukuun 2016 lopulla. Huitsi on koulutukseltaan lähihoitaja ja hän muutti faninsa luokse pian ensitapaamisen jälkeen.

Tekijä löytyi läheisestä rappusyvennyksestä

Apua uhrin turvarannekkeella hälytti paikalla ollut Huitsi. Kun hälytys turvarannekkeen kautta tuli, paikalle lähti Lahden Diakoniasäätiön työntekijä, joka löysi verissään maassa makaavan uhrin, Etelä-Suomen Sanomat kertoo.

Kun hoitajat keskittyivät uhrin hoitoon, Huitsi poistui asunnosta. Poliisi löysi hänet viereiseltä kadulta rappusyvennyksestä. Huitsi ei totellun poliisin käskytystä, jolloin poliisi käytti häneen etälamautinta ennen kiinniottoa.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan syytetty kertoi oikeudessa, että uhri kävi ensin päälle ja "hän antoi samalla mitalla takaisin". Ilta-Sanomien mukaan hän oli poliisikuulusteluissa vedonnut myös muistamattomuuteensa kostean ravintolaillan jälkeen. Lisäksi Huitsi kertoi käräjäoikeudessa asunnossa olleesta kolmannesta henkilöstä, mutta oikeuden mukaan väite ei saanut tukea edes hänen omasta kertomuksestaan.

Syytetty pyysi päästä mielentilatutkimukseen. Puolustus kertoi olevansa tyytymätön elinkautistuomioon.

Vuonna 2001 Hankasalmella asunut Huitsi valittiin Iskelmäprinssiksi iskelmän SM-kilpailuissa. MTV:n mukaan vuonna 2002 hänen kappaleensa nousi monilla radiokanavilla vuoden soitetuimmaksi iskelmäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iskelmälaulajana tunnetulle miehelle elinkautinen murhasta Lahdessa