Äänekosken Katulähetykselle ja Suolahden Työttömille 30 000 euron tuki

Äänekosken kaupunginvaltuusto päätti maanantaina pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen myöntää Äänekosken Katulähetys ry:lle ja Suolahden Työttömät ry:lle kummallekin 30 000 euron määrärahan avustukseen.

Keskusteluissa ei epäilty avustuksen tarvetta, vaan päinvastoin.

Marke Tuominen (ps.) esitti kokouksessa Lauri Laxin (ps.) kannattamana, että Katulähetykselle myönnettäisiin 60 000 euroa. Esitys hävisi äänestyksessä luvuin 37-6.

Tuominen perusteli, että Äänekosken Katulähetyksen kuuluisi saada tuplasti enemmän avustusta kuin Suolahden työttömien, koska se hakikin tuplasti enemmän.

Äänekosken Katulähetys haki alun perin kaupungilta 80 000 euron ja Suolahden työttömät 45 200 euron tukea toimintansa rahoittamiseen. Kaupunginhallitus jätti avustushakemukset pöydälle maaliskuussa.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen totesi, ettei kaupunki voi myöntää tukea kilpailutettuun toimintaan.

Toukokuussa kaupunginhallitus päätti, että se tarttuu mahdollisuuteen tukea aatteellista yhdistystoimintaa, joka hyödyttää kuntalaisia ja myönsi molemmille tahoille 30 000 euron harkinnanvaraiset avustukset.

Yhdistykset ovat tehneet pitkään työllistävää ja kuntouttavaa toimintaa vaikeimmin työllistettävien parissa. Kumpikaan toimija ei kuitenkaan pärjännyt kaupungin viime vuonna järjestämässä tarjouskilpailussa kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseksi.

Kuntouttavan työtoiminnan palvelut kilpailutetaan uudelleen vielä kuluvan vuoden aikana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .